Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спукан водопровод предизвика свличане на земна маса, което погълна автомобил и част от оградата на строителен обект в столичния квартал "Овча купел", съобщи телевизия Bulgaria ON AIR.

В инцидента няма жертви.

Девететажен блок се намира само на няколко метра от нестабилния терен. 

Преди дни граждани на квартала протестираха заради опасностите, създавани от строи строителният обект, припомни телевизията.

Според нея все повече граждани изразяват тревога от презастрояването на района.

Живеещи в блока, съседен на въпросния строеж каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че са чули страшен тътен сутринта при свличането на земните маси.

Кметицата на "Овча купел" Христина Семерджиева каза, че не тя, а главният архитект на София издара разрешения за този вид строежи и посъветва собственикът на колата да поиска обезщетение от строителя.

Експерти от от Дирекция за национален строителен контрол ще огледат обекта и ще дадат указания какво трябва да се направи, добави Семерзжиева.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.