Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Повече от сто човека се събраха днес пред сградата на БНБ в знак на протест срещу затварянето на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Гражданите се организираха за своето недоволство чрез групи във фейсбук, в които настояват за незабавно възстановяване на работата на КТБ, където са блокирани парите им.

„Ние - вложителите, смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката, смятаме, че е недопустимо толкова време досега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Всички ние смятаме, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ни обричат на тази мизерия, в която се намираме в момента благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема“, се казваше в анонса за протеста във фейсбук.

Гражданите със сметки в КТБ настояват за „започване на конкретни действия за отблокирането на сметките ни“. Те искат още изготвянето на план за мерки и срокове, в които ще се изпълни.

„Настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени", искат протестиращите.

Пред БНБ гражданите издигнаха плакати „Мафия, върнете парите на народа“, "Искров, на кого си продаде съвестта", "Искров, ще те държим лично отговорен за КТБ" и др., и държаха речи в подкрепа на исканията си.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.