На среща в КТ "Подкрепа" служителите на Корпоративна търговска банка (КТБ) се оплакаха от влошено здраве заради надзора, под който беше поставена финансовата институция, съобщи БГНЕС.

В периода на надзора рязко се повиши заболеваемостта и се стигна до престой в психиатрична клиника, нервен срив и инсулти на част от служителите, заявили членове на синдикални организации към КТБ на среща, която се състоя в централата на КТ "Подкрепа".  Там беше създаден и Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност, в който участват вложители, синдикати и работодатели.

"В банката присъстват външни лица, които не са служители, а същевременно искат достъп и разполагат с информация, свързана с дейността ѝ",

подчерта председателят на синдикалната организация към КТБ Илко Чамов и обясни, че това от своя страна води до притеснения затова кой ще носи отговорността в случаи на неправомерен достъп и евентуално изтичане на информация.

"Една значителна част от българската икономика е свързана с КТБ и проблемите на тази банка се отразяват върху големи групи хора. Всичко това което се насложи върху проблемите на енергетиката и здравеопазването, очертава доста мрачна картина",

обясни президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.