Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На среща в КТ "Подкрепа" служителите на Корпоративна търговска банка (КТБ) се оплакаха от влошено здраве заради надзора, под който беше поставена финансовата институция, съобщи БГНЕС.

В периода на надзора рязко се повиши заболеваемостта и се стигна до престой в психиатрична клиника, нервен срив и инсулти на част от служителите, заявили членове на синдикални организации към КТБ на среща, която се състоя в централата на КТ "Подкрепа".  Там беше създаден и Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност, в който участват вложители, синдикати и работодатели.

"В банката присъстват външни лица, които не са служители, а същевременно искат достъп и разполагат с информация, свързана с дейността ѝ",

подчерта председателят на синдикалната организация към КТБ Илко Чамов и обясни, че това от своя страна води до притеснения затова кой ще носи отговорността в случаи на неправомерен достъп и евентуално изтичане на информация.

"Една значителна част от българската икономика е свързана с КТБ и проблемите на тази банка се отразяват върху големи групи хора. Всичко това което се насложи върху проблемите на енергетиката и здравеопазването, очертава доста мрачна картина",

обясни президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.  

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.