Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Промени във Валутния закон предвиждат създаване на регистър на бижутери, златари и всички, които търгуват с благородни и скъпоценни камъни, който да се поддържа от Министерството на икономиката. Законопроектът за изменения и допълнения е публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството на финансите.

Мотивите на вносителите са, че сега в Министерството на финансите се извършва регистрация и се издават удостоверения на лицата, които извършват дейност с благородни метали и скъпоценни камъни, което е остатък от отменения Закон за сделките с валутни ценности и за валутния контрол, когато МФ е упражнявало цялостен валутен контрол в страната.

Секторът на производството и търговията с благородни метали и скъпоценни камъни е значително повлиян от съвременните технологии за обработка и търговия, което налага цялостно преосмисляне на регулаторната рамка. 

Според мотивите, предвиденият във Валутния закон регистрационен режим "цели създаване на определени изисквания към икономическите субекти с цел регулиране на икономическите отношения и осигуряване на защита на потребителите".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.