Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз се нуждае от стратегически отношения с Турция, вкл. и по въпросите на отбраната, и трябва да модернизира отношенията си от студената война с Русия, каза френският президент Еманюел Макрон от Хелзинки, съобщава Ройтерс.

Макрон е привърженик на Европа, която да е способна да защитава стратегическите си интереси и да иа финансова независимост, както и да може да отговаря на новата ситуация в света в икономиката и отбраната, която настъпи след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Наскоро Макрон поиска сигурността на Европа да не зависи в такава степен от САЩ.

Той иска подобряване на отношенията с руския президент Владимир Путин.

"В наш интерес е ЕС да има стратегически отношения с Турция, както и с Русия, които да донесат стабилност, което в дългосрочен план ще донесе повече сила и свързаност", каза Макрон на пресконференция в Хелзинки заедно с президента на Финландия Саули Нийнисто.

По думите му отношенията на ЕС с Русия трябва да бъдат осъвременени, като той използва италианската дума "aggiornamento".

"Смятам, че по въпроси като кибер сигурността, отбраната, стратегическите отношения - можем да начертаем нови отношения между Русия и ЕС, които са в съзвучие с посоката, в която се движи Европа", добави френският президент

"Стабилността в целия регион е в наш интерес", смята той.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.