Следствието започва разпити на всички чиновници, които имат отношение към възлагането на ремонта и приемането на смъртоносния път в Искърското дефиле, на който при катастрофа на автобус на 25 август загинаха 17 души. В сградата на Националната следствена служба вече са строителният министър Николай Нанков и шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов. Те обаче минаха през вход далеч от медиите. Очакват се изявления на излизане от разпита. 

Преди ден министър Нанков вече обяви, че в асфалтовата настилка, положена на пътя, на който стана катастрофата, има вложен варовик, което е недопустимо. Разкри още, че материалите са били изпитвани в частна лаборатория в Стара Загора, а обектът е приет по документи. Въпросната лаборатория е свързана с основния изпълнител на проекта  - "Трейс Груп Холдинг".

Призовка за разпит имат около 30 души. Сред тях са и представителите на цялата контролна строителна комисия, която е приела пътя, както служители на Агенция "Пътна инфраструктура". Вероятно за разпити ще бъдат повикани и бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атнанасов.