Дойде време и селекционерът на германските национали Йоахим Льов да каже думата си за полемичния случай с Месут Йозил, който се отказа от тима след Световното, а като причини изтъкна расизъм и липса на уважение.

Льов запази поста си въпреки отпадането още в групите. Преди Мондиала той реши да не обсъжда пред медиите снимката на Йозил и Илкай Гюндоган с турския президент Реджеп Ердоган. А оттам тръгна всичко.

Днес Йоги Льов обяви състава на Германия за мача от Лигата на нациите с Франция на 6 септември и контролата с Перу на 9-и.

"Футболистът не ми се обади, отговори Льов на въпрос дали е разговарял с Йозил покрай оттеглянето му, обявено в изявление, което още се коментира. - Някога се правеше така, когато решиш да се откажеш. С него се чу по телефона друг човек. След това той реши да не ми отговори. Писах му съобщения, пробвах да му се обадя, но нищо не постигнах. Трябваше да приема решението му и отказът да говори с мен."

На въпрос за снимката с Ердоган, цялата шумотевица и обвиненията за расизъм, той заяви следното:

"Моето желание беше да подготвя отбора по най-добрия начин за Световното. Изгубихме много енергия покрай цялата история, тъй като не спря да се шуми за тази снимка. Разбира се, това не може да служи като оправдание за нашето представяне. Не е причината за провала ни. Колкото до обвиненията за расизъм, те са пресилени. Дори и намек за расизъм не е имало поне по времето, в което за съм треньор на националния отбор. Не е сериозно да говорим за такива неща."

Като изненада се приема липсата на Сами Кедира в "маншафта". Халфът започна сезона в "Ювентус" като титуляр. Освен отказалите се Йозил и Марио Гомес, липсват още неколцина от състава, играл на руските терени.

Върнати са Лерой Сане, Нилс Петерсен и Жонатан Та.