Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Щафетна и ефективна гладна стачка в подкрепа на Николай Колев-Босия започват от 1 септември 90 човека, предимно от Родопите, съобщи Дарик радио. Към тях се присъединяват и шестима жители на Старозагорска област.

Гладната стачка се води от българския мюсюлманин Айдън Даил и е подкрепена от бившия служебен премиер Ренета Инджова. Първото и основно искане е за оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски. Инджова припомни, че сформираната комисия, която получи документите от Николай Колев, не се е произнесла.

Айдън Даил  категорично подчерта, че инициативата в подкрепа на Босия няма политически гръб.

"Всичко, което се случва, не може да се сложи под никаква политическа шапка. То е самоинициативно и е подбудено от вътрешната потребност на гражданското чувство. Тези 90 души са първите, но ще се получи ефекта на лавината, защото към тях ще се включат стотици", убеден е Даил.

Първата линия в защита на Босия са хората от Родопите, обясни и Радион Попов - бивш военен разузнавач и дипломат в арабския свят и затова инициативата е наречена "Родопите в защита на Босия".

"Ние ще гладуваме толкова, че да имаме сили да ги съборим от престъпната им власт", закани се Попов.

Сред гладуващите в Старозагорско са офицерите от резерва полк. Кунчо Кучев - бивш командир на свързочния батальон в Казанлък, Радион Попов - бивш военен разузнавач и дипломат в арабския свят и бившият шеф на ДНА - Стара Загора, инж. Неделчо Неделчев. Към тях се присъединиха бившият депутат и зам.-кмет на Казанлък Емил Караниколов и председателят на Съюз "Истина".Йордан Маринов.

Гладната стачка е в защита на живота на Босия, който вече 77-и ден гладува срещу корупцията в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и продажбата на шофьорски книжки. По думите на собственика на автошкола в Стара Загора Митко Трайков, всеки пети-шести шофьор у нас кара с купена книжка.

В подкрепа на Николай Колев, някои от гладуващите ще ходят боси.

Коментари

Калин

Към гладната стачка се присъединяват и няколко клуба в страната от членуващи в тях пенсионери , страдащи от Еректилна дисфункция. Те застават под прозорците на премиера до пълното решение на техните проблема. БСП застава зад справедливите им искания, и на насрочена на 20. 09. 2018 г. пресконференция, г-жа Нинова ще поиска категорично оставка на цялото правителство. Всичко ще мине под надслов : "ДЕМОКРАЦИЯТА НИ ОТНЕ МНОГО "....

Нинова

Тая да вземе да се скрие в миша дупка и да спре да опорочава всеки опит на НАРОДА да се вдигне!!! Писнало ми е от пишман опозиция и режисирани скандали в парламента! На всички ни е ясно, че с Бойчето, Доганя, Каракачанката, Боленчо и Тя са от едно котило!
 's picture

Kalina Hristova

Иво Христов

90 души ще подкрепят Босия, а аз казах, че 80% от населението са дебили...За съжаление, процентът е много по-висок, скъпи г-н Калин Платов...Пълнете урната на мутромилиционерите и се окуражавайте един друг че друг нема и че сте много. Матриял.

Калин

До Иво Христов Ти си последния човек в когото да се заслушам какво си бил "казал. На-малкото ще искам акъл чий урни съм щял да пълня, кого съм щял да окуражавам или да ме окуражава. Тези картини, които си рисуваш не ме интересуват, това не са мои картини.
sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

ЕКСТРА ПОВТОРЕНИЕ!

През 2013 година беше обявена щафетна гладна стачка в подкрепа на стачката на Едвин Сугарев, даже в чужбина.. Помните ли как завърши?.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Цел на новото Новото Възраждане е да отвори очите на българите!

Не е трудно да се предвиди, че в милото ни отечество вероятността всяка патриотична или справедлива инициатива да се провали е многократно по-голяма, отколкото това да не се случи. Всеки народ, който не защитава границите на отечеството си, националната си идентичност, върви към изчезване. Това важи особено силно за по-малките народи. Първият министър председател на България, е руски послушник, дори авторът на крилати фрази – чепатият Драган Цанков през последния период от живото си и той като първият ни Премиер е на руска хранилка. След Освобождението Русия, служейки си с морален натиск като „подарителка” на свободата ни, продължава да внушава, че без нея българите не могат, насища държавата ни с безброй паметници, с руски имена на улици, площади, пречи ни да изучаваме истинската си история. Създавайки руска атмосфера в България, Русия тихо и подло започва да ерозира българщината, цели и успява да превърне българския народ в нещо като руски крепостен. Вместо народът ни да подкрепи мощно Босия, да поиска да бъде изгонен от властта не само Московски, но и неговият назначител, овчедушният ни народ гледа на протеста като шоу, склонен да блее и да проваля всяка справедлива кауза. Може ли някой да отрече, че Николай Колев и Едвин Сугарев не са високо морални и изпълнени с патриотизъм. Народе български, в многовековната история на българското племе е имало и други Българии. Сегашната България – Аспаруховата, Дуавската е последното убежище на племето ни! На всеки справедливо протестиращ гледай като на възрожденец, като пазител на българщината и запомни, народе български, че България се е преборила с Византийската и Османската империя, но сега е застрашена от изчезване от Руската и възраждащата се Турска. Не пропускай, народе български, да отвориш очите на децата си, за да видят истинския лик на двете споменати империи, които по геополитически цели се съревновават за земята ни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.