Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Има един момент, в който си мислех колко би било грозно да ме принудят и то в една демократична България към второ изгнание".

Така Симеон Сакскобургготски коментира пред журналисти съдебните дела за т.нар. царски имоти.

Наскоро Софийски градски съд постанови, че "Врана" е собственост на държавата, а не на Сакскобургготски.

"През 1946 г. получихме един списък и то от Отечественофронтовското правителство, а не някакво монархическо, за имотите. След това през 1998 г. се потвърди собствеността, а изведнъж започнаха всички тези много неприятни и унизителни за мен преследвания. За да видя сега, в края на живота ми, така да ме изтезават и мъчат с някакви измислени и фалшиви претенции е тежко", каза още Сакскобургготски.

Според него в цялата сага има политически отенък.

"Мисля, че това е откровено, защото ако се погледнат фактите в една цивилизована, демократична и европейска страна, частната собственост е неприкосновена", поясни Симеон.

Според бившия премиер хората, които са се заели "да го тормозят" трябва да знаят как е бил възпитаван от родителите и дедите му, какво е тяхното разбиране за държавно, частно и лично.

"При наличие на днешните обичаи и навици мога да кажа много повече, но днес сме тук по друг повод", каза още Сакскобургготски.

Той и съпругата му присъстваха в Рилския манастир на панахида по повод 75 г. от смъртта на цар Борис III.

Коментари

Симеоне, грозно беше да си

Симеоне, грозно беше да си сътрудничиш с ДС, да се съгласиш да влезеш в заверата им срещу България, да излъжеш хората, които ти вярваха, че за 800 дни ще промениш нещо. Това е грозно, останалото не ни интересува. Къде и как ще живееш е твой личен проблем, достатъчно голям и богат си, за да се оправяш. Все пак в България над 1 000 000 пенсионери изкарват месеца с под 300 лева и никой не казва, че това е грозно и не реве по медиите. Оправяй се сам!

...

Така е. Определено може да се каже, че жестоко излъга надеждите на хората, влизайки в колаборация с комунягите. И според мен е неприятна цялата тази сага с имотите, но истината трябва да възтържествува (при всичките кусури на родната съдебна система).

Последият Цар на България

Последият Цар на България има съвсем различно име от това на един измислен и принаден нам "цар", именуващ се Сакскобургготски.
 's picture

cos

cos

Направи каквото можа мръсничко на този народ, който очебиещо мрази. Хайде да се разкара.
 's picture

смехурко

Още не можем...

Още не можем да се отървем от боклуците, които довлече и сложи да ни управляват. Борисов има грижата сега да ги дундурка я на бюджетна издръжка длъжности, я в частния бизнес!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.