Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на път II-16 край Своге, където автобус излетя от пътя и уби засега 17 души. Данните бяха оповестени от Антикорупционния фонд, откъдето обещават, че ще предадат материалите на прокуратурата.

Дружеството “Мегаинвест-холд” ЕООД е извършвало полагането на асфалтовия износващ слой при рехабилитацията на път II-16 в участъка край Своге. Фирмата е част от обединението “Трейс Своге” ДЗЗД с 40%, а водещ участник е "Трейс Груп" АД., става ясно от сигнала.

Проверка на Клуб Z потвърди, че цитираната компания е 100% собственост на дружеството "Мегаинвест" ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, явяващ се и управител на двете фирми. Основната дейност на "Мегаинвест-Холд" ЕООД, регистрирано в Дупница, е "строителство на самолетни писти и пътища". Капиталът на компанията е 319 110 лв. от регистрирането ѝ през 2008 г., когато се е казвала "Пътно поддържане - Дупница".

От Антикорупционния фонд допълват и друго - че от извършена проверка в съдебните регистри става ясно, че преди време работници на фирмата на Цветанов са свидетелствали по дело за обезщетение, заведено заради пътен инцидент по време на ремонта на друг участък от същия път, със същите изпълнители - ДЗЗД "Трейс Своге" и двете съставляващи обединението фирми. Делото се води пред Плевенския районен съд. Служителите на “Мегаинвест-холд” ЕООД са свидетелствали именно като извършители на асфалтополагането през 2012 година.

Въпросното дело за пътен инцидент обаче завършва с отхвърляне на жалбата срещу Агенция "Пътна инфраструктура" и изпълнителите на ремонта на пътя, става ясно от решението на Плевенския окръжен съд.

Цветан Славейков Цветанов има няколко активни фирми със строителна дейност и общо спечелени обществени поръчки за над 130 милиона лева, твърдят още от Антикорупционния фонд. Проверка на Клуб Z в регистъра, поддържан от "Биволъ", показа, че само "Мегаинвест-холд" е спечелила търгове за общо 81 706 816,51 лв. - в това число и на общини, и на министерства, и на Столичната община назад в годините.

През май 2013 година бизнесменът е и водач на листата на Движението за права и свободи в Монтана на изборите за Народно събрание.

Фирма, собственост на Цветанов, управлява и асфалтова база и кариера за инертни материали за асфалтови смеси в региона в съседното на Своге село Владо Тричков, се казва още в сигнала на фонда, който ще бъде пратен в прокуратурата.

"По информация от местните медии именно тази база и кариера са доставили и материалите, вложени в асфалтовия износващ слой за рехабилитирания път.

Материалите от извършената проверка ще бъдат изпратени на прокуратурата след пълното й приключване", допълват от АФ.

Любопитна подробност е, че Своге от години се управлява от кмета Емил Иванов - неколкократен депутат и областен управител на София-област от ДПС.

Коментари

 's picture

Бобо

кръгът се затваря

Да се смееш ли да плачеш ли , после нямало симбиоза във властта , Бацко взема властта а ДПСето печели от обществени поръчки , да са ти честити Ганю властниците ….
plam f's picture
plam f
plam_f

нищо ново ...

И като дръпнеш едното черво (то и само се дърпа като се подуе от газове) и другите се омотават ...

Връзкарските номера на ГЕРБ/ДПС/БСП....

...ни излизат през носа! В тази корумпирана среда обиновените хора страдат най-много!
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

22,09,2010 Д-р Михайлов… ПСИХИАТРИЧНА АНАМНЕЗА:

ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган. Декриминализацията, предприета от това управление, се разгръща под нивото на "недосегаемите", това е важно да се отбележи. Чух Цветан Цветанов да казва, че живеем в държава, превзета от олигархията. Да сте видели, щом сме превзети, някой от тези, които наричаме олигарси, проснат по корем да диша тежко, за да бъдем отвоювани? Не сте и няма да видите. Елитарната престъпност остава недосегаема, а битовата е безинтересна: селата са оставени на произвола на странстващи рецидивисти. Живеем в условията на перманентен правоохранителен кинофестивал.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

1 ноември 2012

Питат Цветанов за осъдените в Малайзия. Вика: „Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни…” И това като ти го каже точно министърът на оазиса…

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.