Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата ще вдига административно осигурителни прагове, стана ясно при представянето на екипа на новия социален министър Йордан Христосков.

Ако не бъде постигнато договаряне за всички браншове за минималния осигурителен доход, ще пристъпи към административно налагане на увеличение, защото има браншове, където последните 2-3 години не е имало промяна.

Според министъра досега са извършени договаряния за 35 дейности, като средният процент за увеличение е 4,1%. Там, където не е договорен по-висок праг, той ще се увеличи с тази стойност.

Христосков очаква догодина да има повишение на минималната работна заплата, чиято стойност в момента е 340 лева. Кабинетът "Орешарски" планираше тя да стане 380 лв. през 2015 г. Служебният министър не се ангажира с конкретна стойност.

Началник на кабинета на Йордан Христосков е Ася Чолашка. Той има и три заместнички. Румяна Георгиева организира и координира дейността на Министерството на труда и социалната политика в сферата на защитата при безработица и насърчаване на заетостта, пазара на труда, трудовото и общественото осигуряване, доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа.

В ресора на заместник-министър Петя Евтимова влизат Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", европейските програми и проекти и международното сътрудничество и координацията по въпросите на ЕС.

Заместник-министър Спаска Петрова отговаря за политиката по социално подпомагане и социални услуги, политиката за децата и политиката за хората с увреждания. Тя координира дейността на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за хората с увреждания.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.