Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вегани излязоха днес на протест пред Главното мюфтийство и се обявиха срещу жертвоприношенията на животни за мюсюлманския празник Курбан байрам.

Празникът е в памет на жертвоприношението на пророка Ибрахим. Затова на него се колят жертвени животни и част от месото им се раздава на бедните.

Един от принципите на хаджа е спомнянето за това как Ибрахим е жертвал Исмаил (първородният си син) и пътят му към олтара, по който Иблис (Сатаната) се опитал да го разколебае три пъти. 

Празникът, на който по традиция се коли агне или овца, тази година започва на 20 август и приключва на 22 август.

Малобройната група носеше плакати, на които призоваваше да бъде спряно "това варварство".

В Германия коленето на животни за религиозния празник отдавна предизвиква дискусии заради нехуманното отношение към тях. Германският закон повелява преди да бъдат убити, животните да бъдат упоени.

Коленето на жертвени животни обаче не е само мюсюлманска традиция. Много православни християни също раздават месо от курбан по един или друг повод - за здраве, за нова къща и по други поводи. Принасянето на животни, за да бъдат умилостивени боговете, идва още от езическите времена.

Коментари

 's picture

Petyo9

Веганите са

жестоки хора. Дерат картофите живи и ги хвърлят във врялото олио. Това е нечовешка злоба! Садистични убийци! А какъв живот има например в едно кюфте?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.