"КТБ днеска е опера в 3-о действие. Четвърто действие ще бъде арестът на Иван Искров."

Това каза икономистът Кольо Парамов в сутрешния блок на Нова тв. Той определи, че това трябва да стане в най-скоро време, за да "се отпуши целият голям проблем". Според него в случилото се има твърде голям умисъл и държавата ще загуби твърде много пари от ситуацията, която  била изкуствено създадена. 

Според Парамов 1,6 млрд са парите, които са над гарантираните 100 хил. евро на онези елитни вложители в банката, които трябва да бъдат овъзмездени... Включително на няколко от държавните предприятия, болници, фондове и т.н.

Погледнато реално, ние трябва да осигуриме, както казва и Стив Ханке, по 100 000 евро на всички вложители, които имат тези суми, общо - около 2,1 млрд., каза Парамов.

Толкова са всички пари в целия фонд за гарантиране на кредитите. Т.е - ние съмибаре над 15 години  тези пари и сега трябва да ги осигурим за плащане на това положение.

Ако приемем варианта, че тази работа ще се мотае до изборите и след изборите - както иска БНБ - от ясно по-ясно е че тази голяма зависимост ще стигне до един много по-тежък фалит.

Парамов поясни, че всичко е именно защото в банката имат пари много елитни хора от управлението на държавата и затова нещата няма да се оправят бързо. Всичко е, за да бъдат възстановени влоговете на тези хора. На въпрос на водещата, от кои сфери на обществения живот са, той отговори:

"От всички! И политици, и съдебна система... Всички представители са вътре и са получавали достатъчно добри лихви с преимуществени нива."

На въпросът защо точно управителят на БНБ Иван Искров е виновен, той каза:

"Държавата можеше да се намеси досега 5 пъти. Иван Искров упорства и не си дава оставка. Управителният съвет (на БНБ, б.р.) е вътрешно взаимозависим и не може да вземе решение. 

Искров не осъзнава, че е потенциален затворник. Той нанесе на българската банкова система такъв тежък удар, какъвто никой не е очаквал. Ако е мъдър, още днеска би издал заповед на Калин Христов и да ни освободи от неговите тежнения... А неговите тежнения са онези изкуствени реализации, които той направи за откриване на тази процедура, която може би ще доведе банката до фалит."