Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"КТБ днеска е опера в 3-о действие. Четвърто действие ще бъде арестът на Иван Искров."

Това каза икономистът Кольо Парамов в сутрешния блок на Нова тв. Той определи, че това трябва да стане в най-скоро време, за да "се отпуши целият голям проблем". Според него в случилото се има твърде голям умисъл и държавата ще загуби твърде много пари от ситуацията, която  била изкуствено създадена. 

Според Парамов 1,6 млрд са парите, които са над гарантираните 100 хил. евро на онези елитни вложители в банката, които трябва да бъдат овъзмездени... Включително на няколко от държавните предприятия, болници, фондове и т.н.

Погледнато реално, ние трябва да осигуриме, както казва и Стив Ханке, по 100 000 евро на всички вложители, които имат тези суми, общо - около 2,1 млрд., каза Парамов.

Толкова са всички пари в целия фонд за гарантиране на кредитите. Т.е - ние съмибаре над 15 години  тези пари и сега трябва да ги осигурим за плащане на това положение.

Ако приемем варианта, че тази работа ще се мотае до изборите и след изборите - както иска БНБ - от ясно по-ясно е че тази голяма зависимост ще стигне до един много по-тежък фалит.

Парамов поясни, че всичко е именно защото в банката имат пари много елитни хора от управлението на държавата и затова нещата няма да се оправят бързо. Всичко е, за да бъдат възстановени влоговете на тези хора. На въпрос на водещата, от кои сфери на обществения живот са, той отговори:

"От всички! И политици, и съдебна система... Всички представители са вътре и са получавали достатъчно добри лихви с преимуществени нива."

На въпросът защо точно управителят на БНБ Иван Искров е виновен, той каза:

"Държавата можеше да се намеси досега 5 пъти. Иван Искров упорства и не си дава оставка. Управителният съвет (на БНБ, б.р.) е вътрешно взаимозависим и не може да вземе решение. 

Искров не осъзнава, че е потенциален затворник. Той нанесе на българската банкова система такъв тежък удар, какъвто никой не е очаквал. Ако е мъдър, още днеска би издал заповед на Калин Христов и да ни освободи от неговите тежнения... А неговите тежнения са онези изкуствени реализации, които той направи за откриване на тази процедура, която може би ще доведе банката до фалит."

 

 

Ключови думи

Коментари

Лео

Къш бе агент на ДС! Ти си продажник!

maria

Мдамммм, поредният, който слугува на Боко Тиквата за заличаване на България от картата на света.

Не мога да повярвам, че има такива дебили като този Парамов (ДС псевдоним Янко).....та нали той беше главен ревизор на БНБ, когато хиперинфлацията стигна 500% и фалити не на една, а на 60 банки, които бяха инструмент за прехвърляне на държавни пари в частни джобове. По неговата логика, той трябваше да бъде обесен на пилоните на БНБ тогава. Е......те този същият Янко многознайко, беше преди това от 1991 година съветник на Луканов, а забележете само от 2010 е съветник на Бойко Борисов, моляяяя.......съветник на Премиера е доносник на Държавна сигурност. Егати наглеца.....................................е нема такава държава

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.