Новак Джокович води на Григор Димитров в осминафинала им на турнира от "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ - 2:6, 6:3 и 2:1 с пробив в третия сет. Двубоят отдавна трябваше да е приключил, но първо закъсня заради дъжд, а след това бе прекъсван два пъти и отложен за днес (петък) около 22 ч наше време.

Григор можеше да е спечелил и вече да чака следващия си съперник - Милош Раонич (Канада). Българинът защитава титлата в надпреварата в щата Охайо.

Димитров изигра първия сет като по учебник и напомни за формата си миналата година по същото време. Той осъществи първия брейк в мача за 2:1. Последва втори за 5:2 и убедителен край с 6:2 само за 29 минути.

Вторият сет започна по същия начин - с откриващ сервис гейм на бившия номер 1, бърза размяна и пробив за Димитров. Той затвърди - 3:1. Тук Новак показа защо дълго време беше лидер на мъжкия професионален тенис. Григор пък допусна непредизвикани грешки в сервис гейма си при 3:2.

Така Ноле изравни - 3:3, а това видимо му вдъхна сили. Срещата се обърна, двамата си размениха ролите, Гришо започна да бърка доста повече. Сърбинът направи серия от пет поредни успешни гейма и изравни - 6:3.

Тук дойде първото прекъсване, тъй като над Синсинати заваля силен дъжд. Двамата излязоха на корта след пауза при начален удар за Димитров, който най-накрая прекъсна рейда на опонента си. Джокович отвърна на нула и направи първия пробив в третия сет - 2:1, като хасковлията отново сбърка в близост до мрежата.

Дъждът се завърна и малко по-късно, предвид прогнозите и късния час, организаторите спряха мача и го насрочиха за днес.