Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с нова оферта днес. Този път към българските мюсюлмани.

"В следващото правителство трябва да има поне 10 заместник-министри мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати това ще бъде факт", обеща Борисов на жителите на джебелското село Припек, предаде БГНЕС.

В Припек Борисов беше за да открие  спортна площадка, построена с пари от партийната субсидия – 45 000 лева. Добрините на партийния лидер на спряха дотук. В програмата влизаше и село Горно Кирково, където с пари на ГЕРБ е ремонтиран със средства местният водоем - 25 000 лева, както и село Велишане, където партията осигурила 25 000 лева за изграждането на водопровод и ремонт на джамията.

Според Борисов българските мюсюлмани трябвало да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия.

"Ако ГЕРБ спечели мнозинството в следващия парламент ще разчита на сътрудничеството с всички партии, особено през първите две години, тъй като страната се нуждае от стабилност. Не говоря за коалиции, изборите ще покажат как да действаме. Мюсюлманите трябва да участват в управлението и ние сега издирваме високо образовани мюсюлмани, ДПС ни превъзхожда в това отношение, те имат хора навсякъде", каза той.

Лидерът на ГЕРБ обаче пропуснал въпроса ще има ли партията му общи действия с ДПС след изборите. Вместо това пожелал: "Реформаторите да станат първа политическа сила и Радан да стане премиер".