Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Осем от 10 канадци не възнамеряват да пропушат канабис или да увеличат употребата му след легализирането му тази есен в страната, сочат резултатите от изследване на Канадския национален статистически институт, цитирани от Франс прес.

Канада се готви да стане на 17 октомври втората страна, легализирала канабиса за медицински цели, след Уругвай през декември 2013 г. Осемдесет и два процента от анкетираните над 5000 канадци заявили, че не възнамеряват да пропушат канабис или да увеличат консумацията му след легализирането му. Двадесет и осем процента от канадците, които пушат канабис, уверили, че ще са предразположени да увеличат употребата му.

От института започнали да събират данни за консумацията на канабис в страната, за да изследват социалните и икономическите последствия.

Около 4,6 милиона канадци, т.е. 16 на сто от населението, казали, че консумирали канабис от началото на годината. Консумиращите канабис са повече сред мъжете, отколкото сред жените. Употребата му намалява с напредването на възрастта, отбелязаха от Канадския национален статистически институт.

БТА

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.