Връщането на ГЕРБ във властта чрез служебния кабинет може да не се окаже толкова добро за него. Скандалите, които се оформят около лица от новото правителство могат да изиграят отрицателен ефект върху крайния резултат на парламентарните избори на партията. И да я лиши от мнозинство от 121 депутатите в парламента и от самостоятелно управление. Тази теза разви по Нова тв Емил Димитров- Ревизоро, имайки предвид основно назначаването на Ваньо Танов отново за шеф на Агенция "Митници". 

"Тези скандали 40 дни по-рано може отново да вземат няколкото гласа, които трябват на ГЕРБ да направи мнозинство. Може би президентът не помага така", каза Димитров.

50% от министрите, които нямало да се върнат при президента на работа, искали да се харесат на ГЕРБ и затова назначавали и втория ешелон от партията. Това обаче не било в услуга на партията, твърди Ревизоро.

Той очаквал кампанията да е всички срещу ДПС, а сега била всички срещу ГЕРБ.

Ревизоро разви и друга теза. Според него Бойко Борисов и Цветан Цветанов искали да върнат НСБОП обратно от ДАНС в МВР. Затова от НСБОП сега деминстрирали колко са работливи. "Води се стресова кампания - всеки трети кмет е арестуван. От БОП демонстрират колка са работни", каза Димитров.

Журналистът Силвия Великова се учуди как е възможно президентът да не се справи с формирането на служебното правителство, след като го прави за втори път. 

"Чувала съм, че някои от министрите са научили в последния момент. Правителството е от хора от президентския екип и "възпитаници на...", които са дошли да изкарат лятната си ваканция като министри", даде тя формулата на служебния кабинет. 

Защо министър-председателят не чу реакциите срещу Ваньо Танов, а на компромата срещу съдия Аглика Адамова веднага беше реагирано, пита Великова. Според нея било странно и изказването на премиера Георги Близнашки, че магистратите трябва да влизат във властта само по изключение. "Защо една гилдия е ограничена? Не трябва ли и професорите да бъдат ограничени", каза Великова.