Президентът на САЩ Доналд Тръмп отприщи нов порой от подигравки в социалните мрежи с реч в Пенсилвания снощи, демонстрираща, че историята и географията не са му най-голямата сила.

Говорейки за "голямото си уважение" към Британия, той отбеляза, че едни я наричали така, други и казвали "Велика Британия", а трети - Обединено кралство. 

Англия е нация, която заедно с Шотландия и Уелс представлява Великобритания, а заедно със Северна Ирландия - Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия.

Отделно в речта си Тръмп за пореден път нападна медиите за "фалшивите, фалшивите, отвратителни новини", според които той е накарал 92-годишната кралица Елизабет II да го чака почти четвърт час за срещата им по време на официалното му посещение на 13 юли т.г.

Събитието беше предавано на живо и всички видяха, че кралицата чака в недоумение и гледа часовника си цели 12 минути.

Тръмп обаче представи друга версия: 

“Кацнах (с хеликоптер б.р.) и чакам на земята и чакам със стражите на краля и на кралицата... Чакам. Бях подранил с около 15 минути и чакам със съпругата ми и няма проблем. Е, това е кралицата, нали? Можем да почакаме. Но съм малко подранил". 

Ето и някои реакции в Туитър:

"Дявол да го вземе. Това е президентът на Съединените американски щати. Иде ми да ридая от него. Толкова е тъп, че зъбите ми скърцат".

"Президентът на Съединените щати е глупав идиот".

"Много уважавам Съединените щати... Наричаха ги Манхатън..."

И без думи: