Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата да обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, който отмени решението на кабинета за разширяване на ски лифта на Банско. Това ще предложи на заседанието на кабинета другата седмица вицепремиерът Валери Симеонов, съобщава в. "Сега". Ако обаче и петчленният състав на Върховния административен съд потвърди решението на предходната инстанция, то вицепремиерът щял да скочи от бургаския мост.

"Трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и на всеки орган. Министерски съвет има решение за приоритетно подпомагане на изграждането на втори лифт. Така че задължително трябва да обжалваме", заяви пред "Сега" Симеонов.

И даде заявка, попитан какви ще бъдат действията на кабинета, ако и следващата инстанция потвърди решението.

"Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя".

Лидерът на НФСБ обясни, че не вижда логика правителството да търси среща с представители на природозащитните организации, които протестираха месеци заради решението на кабинета.  

"Ние в момента имаме проблем със съдебно решение, а не с природозащитниците", каза той. 

Както Клуб Z писа, преди два дни ВАС отмени решението на правителството, взето в края на миналата година, за частично изменение в плана за управление на Национален парк "Пирин". Симеонов и екоминистър Нено Димов бяха инициаторите на това изменение с мотива, че така ще се даде зелена светлина за строителството на втори кабинков лифт в ски зоната в Банско. Но и за екозащитниците, които обжалваха това решение, а оказа се и за магистратите от ВАС правителството отваря вратата за строителство и на ски писти, както и за водохващания за захранването им с изкуствен сняг. И това - без екологична оценка.

Коментари

Айде де... Ама надали

Айде де... Ама надали

Това, че хората протестират толкова време срещу...

...решенията на управляващите за Пирин, не е никакъв проблем за В. С. ""Ние в момента имаме проблем със съдебно решение, а не с природозащитниците", каза той.

Проблем е, защото редник Цеко

Проблем е, защото редник Цеко му е дал пари да свърши работа, а той не можа. Хората му дадоха да е министър, а той така и не разбра това за какво служи .... Смешник и половина.
Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

Скоро всички ще искаме да се

Скоро всички ще искаме да се хвърлим заради идейките на нпо-тата

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.