Без да се напъва, ЦСКА-София очаквано победи „Витоша“ (Бистрица) с 2:0 в мач от втория кръг на Първа лига.

Само 7 минути бяха достатъчни за победата на „червените“. Головете вкараха Тиаго Родригес в 10-ата и Рубен Пинто в 17-ата минута. Първото попадение дойде след брилянтен пас на взетия за голмайстор бразилец Маудирес.

През второто полувреме ЦСКА-София се дръпна назад. Явно "червените" футболисти мислеха за предстоящия реванш срещу австрийския „Адмира Вакер“ за Лига Европа, макар да спечелиха първия мач с категоричното 3:0.

"Бистришките тигри“ опитаха да направят нещо, но ясно пролича липсата на класа. Те направиха пропуски в края на първото полувреме.

Стана ясно, че наказанията от УЕФА за Николай Бодуров и Кристиян Малинов заради сцените след края на двубоя от Лига Европа в Рига са от по три мача. Така двамата ще пропуснат реванша с "Адмира Вакер", както и евентуалния първи двубой срещу "Копенхаген" от третия предварителен кръг.

В другия неделен мач „Славия“, на чиито играчи също предстои мач в Лига Европа, победи с 4:2 като гост „Локомотив“ (Пловдив). С два гола се отличи Георги Йомов, който е иначе юноша на „Левски“ и внук на синята легенда Тодор Барзов.

Георги Йомов празнува втория си гол. Снимка Стопкадър

Чрез Йомов в 5-ата и 22-ата минута „белите“ поведоха с 2:0. „Смърфовете“ намалиха на 2:1 след дузпа, изпълнена от друг бивш левскар - Симеон Райков. Галин Иванов в 66-ата и Славчо Шоколаров в 68-ата минута направиха резултата 4:1 за гостите. А Димитър Илиев вкара за 2:4 в добавеното време.

„Славия“ посреща хърватския „Хайдук“ Сплит), от когото загуби като гост с 1:0.

Кръгът приключва на 30 юли с мача „Левски“ - „Черно море“.

Резултатите до този момент от втория кръг на Първа лига:

„Берое“ - „Лудогорец“ 1:1

„Витоша“ - ЦСКА-София 0:2

„Локомотив“ (Пловдив) - „Славия“ 2:4

„Етър” - „Верея” 1:0

„Дунав” - „Ботев” (Враца) 3:1

„Септември” - „Ботев” (Пловдив) 0:2