ЦСКА-София победи "Адмира Вакер" с 3:0 и взе комфортна преднина преди реванша от втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа. Головете отбелязаха Кирил Десподов и Мауридес.

Реваншът е идната седмица.

Завършилият на трето място през миналия сезон в родината си "Адмира" беше без треньора си Ернст Баумайстер, който не изведе тима си на "Българска армия" заради смърт в семейството. "Червените" пък играха без четирима основни играчи - заради наказания и контузия.

През първото полувреме ЦСКА-София бе по-активният отбор. Още в първите минути Жоржиньо получи отляво срещу двама съперникови играчи. Португалецът намери начин да центира ниско, но вратарят на "Адмира Вакер" изби. В течение на мача Жоржиньо направи и други подобни пробиви. Австрийците също отговориха с епизодични атаки. По левия фланг на атаката Марин Яколиш успя да осъществи пробив и центрира към Щаркл, който обаче не очакваше това и топката просто го удари по главата.

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро.

Около 30-ата минута ЦСКА-София заигра доста добре. Първо Кирил Десподов се освободи от Милош Спасич по десния фланг и с много хубав пас намери Мауридес около точката на дузпата. Той обаче се засуети и това даде време на защитник на гостите да избие топката. Малко след това ЦСКА-София стигна до гол с глава, дело на Десподов - 1:0 в 30-ата.

Минута-две по-късно имаше и спорна ситуация, в която за ЦСКА-София можеше да бъде отсъдена дузпа за нарушение срещу Жоржиньо.

В 34-ата минута ЦСКА-София все пак стигна до втори гол. Той отново бе дело на Десподов след пас на Джеси - 2:0. Няколко минути по-късно (38-ата) ЦСКА-София получи дузпа, която бе вкарана от Мауридес и резултатът стана 3:0. Така за около 9 минути "червените" поставиха съперника с нокдаун. Много силно в тези минути се представи Едвин Джеси, който участва в акциите и за трите попадения.

Едвин Джеси (вдясно)

"Адмира Вакер" започна второто полувреме по-активно. В 54-ата Милош Спасич центрира към точката на дузпата и Доминик Щаркл стреля с глава. Топката премина на около метър над дясната сглобка. Три минути по-късно Синан Бакъш получи топката с гръб към вратата пред наказателното поле, овладя и се обърна. Шутът му бе точен, но не особено силен и вратарят на ЦСКА-София Черниаускас спаси.

Малко след това Бакъш имаше още една добра възможност. Нападателят на Адмира получи на скорост отляво и останал ек на ек срещу Секулич, го преодоля, за да нахлуе в пеналта. Последва диагонален шут, който попадна в ръцете на Чернаускас.

В 71-вата минута "Адмира Вакер" имаше страхотен шанс. Цвиршиц центрира от десния фланг и около точката на дузпата Марко Кадлец нанесе хубав изстрел с глава. Топката  премина на сантиметри покрай десния стълб на вратата.

Ситуацията с неотсъдената дузпа срещу Жоржиньо.

В 80-ата минута австрийците проведоха хубава контраатака, но тя също завърши с неточен удар. В добавеното време футболистите на "Адмира Вакер" имаха най-добрата си възможност за гол. Доминик Щаркл нанесе изключително силен шут към долния десен ъгъл. Чернаускас нямаше никакъв шанс да реагира,  но топката профуча на косъм в аут.

В крайна сметка 3:0 и отлична възможност за ЦСКА-София да прескочи в третия предварителен кръг, където съперник най-вероятно ще е "Копенхаген".