Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коалицията между ВМРО и Национален фронт за спасение на България - "Патриотичен фронт" би влязла в следващия парламент, ако изборите бяха днес.

Заради новата формация спад в подкрепата бележат "България без цензура" на Николай Бареков и "Атака" на Волен Сидеров. 

Това каза за предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус" директорът на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов по повод данни от последното изследване на социологическата агенция.

"Патриотичен фронт" бележи добри стартови позиции, с които, ако изборите бяха сега, си осигурява голяма вероятност за влизане в парламента", посочи Симеонов. 

"В известна степен, заради новосформирания "Патриотичен фронт" е застрашена подкрепата за партия "Атака". Застрашена изглежда и подкрепата за "България без цензура", вследствие на скандалите от последния месец, но към настоящия момент това не променя добрите перспективи на партията за влизане в Народно събрание", допълни Симеонов.

Данните показвали и че ГЕРБ би могла да се стреми към пълното мнозинство от минимум 121 депутати.

"Дори и да не го постигне, би имала сравнително благоприятни опции за сътрудничество с по-малките формации", коментира Симеонов.

"Възможно е и да се стигне до голяма коалиция БСП - ГЕРБ, която би била много устойчива", посочи още социологът.

Такава коалиция се отрича яростно от ръководствата на двете партии.

Ключови думи

Коментари

Алек

Нямат шанс с тоя Каракачанов.

Вика

Директорът на Галъп да си каже по кой ценоразпис си прави изявленията.

Тенгри

Самата комбинация Каракачанов и Симеонов е повече от покъртително неприятна и като визия и като съдържание.

Алекс

Патриотичният фронт не са лошо коалиция, но начина, по който се събраха малко от цвят на цвят няма да се хареса на доста хора и няма да получи нужните гласове да влезе в парламента!

Ади

Съжалявам, но моето мнение относно участието на ВМРО в каквито и да било коалиции, вече е доста подозрително. Не си намериха място през годините. Иначе относно социологията - все повече я свързвам с определена партийна централа.

Чудя се кое е по-лошо - ББЦ да влезе в парламента, или Патриотичен фронт.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.