Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Николай Колев-Босия изчака председателката на Народното събрание Цвета Караянчева да го посети в дома му в столичния квартал "Борово".

Днес Босия, който вече 34-и ден гладува в знак на протест срещу корупцията в системата на транспорта и купуването на шофьорски книжки, даде кратка пресконференция в БТА, за да затвърди исканията си за оставка на ресорния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента.

Малко по-късно от пресофиса на НС обявиха, че той ще се срещне с Караянчева в кабинета й в сградата на парламента. Оказа се, това няма как да се случи. Босия е в немощно състояние. И не само - по собствените му думи никой не го е канил. Затова Караянчева отиде в дома му днес късния следобед.

Преди това обаче той допусна нашия фоторедактор Веселин Боришев.

Кучето на Босия е неотлъчно до него и го пази. Но както се шегуват със съпругата му - оставя го само пред кренвирша. 

"Какво Народно събрание?! Никой нито ме е канил, нито нещо ми е казал. Откъде накъде ще ходя", ядосва се Босия на анонса, че по негова инициатива ще се срещне с Караянчева в 15:30 ч в кабинета й. 

Босия се зарадва искрено на малките си посетители - семейството на негов приятел и съмишленик в протестите. 

Караянчева се появи около 16 ч, придружавана от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, както и от екип от лекари от Правителствена болница. 

Представителите на медиите бяха помолени да изчакат отвън. Преди това обаче Караянчева разказа с какво предложение ще отиде при Николай Колев - да инициира сформирането на временна анкетна комисия в парламента, в която и той да участва и в която да бъдат разгледани всички поставени от него въпроси. Парламентарният шеф обяви още, че ще настоява Босия да бъде прегледан от лекарите и да прекрати гладната стачка.

След срещата стана ясно, че той е отказал да му бъде прелята банка, вероятно с глюкоза. Казал е, че ще продължи да гладува и ще види дали до четвъртък парламентарната шефка ще спази обещанието си.

Брифингът на Босия в пресклуба БТА се проведе предиобяд, като на присъстващите направи впечатление засиленото полицейско присъствие.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.