Кандидат-президент на Бразилия загина днес при катастрофа със самолет, с който обикаляше по време на предизборната си кампания, предаде Ройтерс.

Частната машина "Чесна", с която той пътувал, се разбила във физкултурен салон в пристанищния град Сантос, на 75 километра от Сао Паулу. Броят на загиналите на инцидента засега не е ясен. Трудно е те да бъдат преброени поради възникналия след удара пожар.

Падналият самолет повреди няколко сгради в Сантос.

Едно е сигурно - че Едуарду Кампос е загинал, потвърди полицията в Сантос. Той бе на Бразилската социалистическа партия (ПСБ) и неин кандидат на президентските избори, които ще се проведат на 5 октомври. На тях Кампос щеше да се изпра ви срещу борещата се за втори мандат българска потомка Дилма Русеф. Проучванията му отреждаха трето място след Русеф и социалдемократа Аесиу Невес.

Засега води Дилма Русеф. Популярността й обаче доста спадна заради огромните разходи покрай състоялото се тази година световно първенство по футбол в Бразилия. Отгоре на всичко домакините не можаха да го спечелят, след като бяха разгромени със 7:1 от Германия.