Напоследък освен неудачите в политическата си кариера лидерът на "Атака" Волен Сидеров търпи удари и от съдебната система. Последният - Бойко Борисов го осъжда за четири клевети. Присъдата е произнесена на първа инстанция от Софийския градски съд от петък. Ако тя бъде потвърдена, Сидеров ще трябва да плати 180 хил. лв. обезщетение на лидера на ГЕРБ, както и разноските по делото, които са над 12 хил. лв.

Така искът на засегната страна е била удовлетворена от съда почти изцяло. Борисов е искал по 50 хил. лв. за всяко твърдение на Сидеров или общо 200 хил. лв.

Обидните изказвания на атакиста са пред в. "Монитор" в публикация със заглавие "Цветанов е едно от най-зловещите лица на прехода" от 7 юни 2013 г.

Сидеров ще трябва да плати 50 хил. лева, защото е казал, че Борисов е "покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки". Съдът е присъдил още 50 хил. лева заради твърденията му, че лидерът на ГЕРБ "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за наркотрафик".

Изказването му, че Борисов "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от контрабанда" ще струва 40 хил. лв. на Сидеров. Още толкова отиват и за твърдението на националиста, че "е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Лидерът на ГЕРБ се закани, че ще съди Сидеров още в деня на излизането на интервюто.

И през април друго дело за клевета и обида завърши в ущърб на атакиста. Лидерът на РЗС Яне Янев осъди Волен Сидеров да му плати   54 502 лв. общо обезщетение и разноски по делото. Янев се беше засегнал от изказване на лидера на "Атака", че е "презерватив на Бойко Борисов".

Борисов чака резултатите от делата си срещу Николай Бареков за няколко обиди, едната от които е съждението, че лидерът на ГЕРБ бил тъп.