Футболистите на сръбския гранд "Партизан" излязоха в ефективна стачка от снощи, броени дни след като бяха отстранени от "Лудогорец" в плейоф за груповата фаза на Шампионската лига. "Черно-белите" от Белград са изгубили търпение заради неизплатени възнаграждения не са излезли на вечерната тренировка, съобщава сръбският "Блиц".

Играчите са поставили ултиматум на ръководството заради забавените им възнаграждения, тъй като не са получавали пари от втората половина на април.

Отборът е излъчил представител в лицето на ветерана Саша Илич, който се е срещнал с треньора Марко Николич и хора от ръководството, за да ги уведоми за стачката. "Гробарите" се заканват, че няма да се върнат на терена, докато не получат поне част от заработеното.

"Партизан" вече от години страда от тежки финансови проблеми, говори се, че дълговете на клуба се изчисляват на десетки милиони евро. Президентът на "черно-белите" е в затвора. Сега "Партизан" разчита да продаде в чужбина поредните си две млади надежди, за да закърпи бюджет за новия сезон. Това са 18-годишните Андрия Живкович (игра срещу "Лудогорец") и Данило Пантич. За Живкович "гробарите" искат към 6 милиона евро, а интерес има от цял куп европейски грандове.