Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За севернокорейските жени вече е установен стандарт на социалистическия вид и поведение, съобщи изданието UPI. Източник в провинция Янгандо е съобщил, че в навечерието на срещата между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, севернокорейските власти са обсъждали укрепване на социалистическата идеология във външния вид и поведението на жената.

"Основното послание се състои в това, че трябва да се стегне "социалистическия пояс" и да се противостави на идеологията на импеариализма", цитират изданията думите на източника.

В списъка на антисоциалистическите вещи попадат късите поли, цветните и мрежести/фигурални чорапогащници, а също така и дрехи с надписи на английски език. Ако забранените стоки бъдат открити, органите на реда и сигурността налагат глоби на нарушителите.

Ким Чен Ун е решил също така да се бори с негативното влияние на кей попа. Танците в стил кей поп са обявени за "еротични" и непристойни, въпреки че музикалният  жанр, родил се в Южна Корея, е една от големите музикални индустрии днес и сред най-популярните жанрове в света.

 

Въпреки това попада в забраните, наред с пиърсинга, боядисаните коси и тесните дрехи, които подчертават женските извивки. Обеците не са забранени, но пък жените не могат да връзват косите на опашка, което също се смята за капиталистическа тенденция. Забраната обхваща, разбира се, и дънките.

Още през пролетта започна битка срещу "отровите на капитализма", организирана от Севернокорейския младежки съюз, оглавяван от севернокорейски тийнейджъри. Доброволците са на възраст над 15 години, съобщи The Telegraph.

Антисоциалистически е да гледаш филми и телевизионни шоута от Южна Корея.

От началото на 2018 г. в отношенията между Сеул и Пхенян настъпи известно размразяване. През февруари представители на КНСР взеха участие в Олимпиадата, която се състоя в Южна Корея. През март Пхенян беше посетен от делегация от Юга, а на срещите се обсъждаха въпроси, свързани с подобряването на двустранните отношения и осигуряване на мира и стабилността на Корейския полуостров, разделен изкуствено на две държави. На 27 април лидерите на Северна и Южна Корея се срещнаха в демитализираната зона.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.