Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи парламентът да признае референдума в Крим, както и да паднат новините на турски по БНТ и да бъде прекратен договорът за наем на американските бази. в България.. Предложението си той направи по време на дебата за отмяна на ваканцията през август. Това отпадане се предлага от БСП.

"Щях да подкрепя предложението на БСП за отмяна на ваканцията, ако беше направено политическо грамотно, а то не е. Трябваше да го изпипате, да предложите промяна. Тогава щях да се съглася. За какво да няма ваканция - тук куцате", каза Сидеров.

Предложението на БСП е да няма ваканция, за да се приеме законодателството, свързано с хората с увреждания.

"Г-жо Нинова, бяхте председател на социалната комисия при кабинета "Орешарски" година и половина. Извинявайте, но не придвижихте тези неща. Ако се приеме предложението да няма лятна ваканция, можем да обсъдим признаването на референдума в Крим и отпадането на новините на турски“, каза още Сидеров.

Референдумът в Крим бе през 2014 г. Близо 95% от избирателите тогава заявиха воля той да премине към Русия. Референдумът обаче бе проведен, след като руските войски вече бяха в Крим. Тогавашният външен минситър Кристиaн Вигенин заяви, че България не признава референдума, каквато бе и европейската позиция. Вигенин посети и Киев като представител на ЕС. За тази си позиция той и досега има проблеми в собствената си партия, а от "Атака" също не пропускат да му го припомнят. И днес Сидеров изрично призова Вигенин да обясни по темата.

"Г-н Сидеров, току-що подкрепихте правителството, което само преди няколко часа отново удължи санкциите срещу Руската федерация. Обяснте това на вашите избиратели", отвърна му Вигенин.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че управляващите нямат аргументи по същество, затова прибягват до аргументите на процедурата.

"За две години защо не внесохте решение за Крим, за американските бази", обърна се тя към Сидеров.

И му припомни, че ГЕРБ няма да подкрепят подобни предложения. Нинова призова управляващите да подкрепят решението за отмяна на ваканцията. Тя отрече твърденията, че това е див популизъм и заяви, че говори от името на майките, които протестират пред парламента и които са я упъпномощили да го направи.

"Законите за хората с увреждания ще стоят в парламента цяло лято, както и майките на деца с увреждания в палатките, а ние през това време ще почиваме", обобщи Нинова.

"За пореден път организираме един панаир".

Това пък отговори на Нинова Тома Биков (ГЕРБ). Според него парламентът е с нисък рейтинг, защото излъчва послания, "че в него работят едни лоши, корумпирани, зли хора".

"Спрете с тези палатки, седнете да направим нещо", заяви Вежди Рашидов, имайки предвид протеста на майите на деца с увреждания до парламента.

Това даде повод на Нинова да обобщи отношението на управляващите към проблема: "да ми се махат от главата", цитирайки думи на премиера Бойко Борисов, както и "стига с тази една палатка". Тя припомни, че депутат от ГЕРБ (Десислава Атанасова - б.р.) е казал на протестиращите до парламента, че 138 лв. на месец ще им стигат, ако спрат да пушат.

"Нашето високомерие е причина за отношението на хората към нас", каза Нинова.

В крайна сметка предложението за отмяна на ваканцията бе отхвърлено. 70 депутати бяха "за",  12 "против", а 101 се въздържаха.

Коментари

Как ли пък не!

Референдумът за Крим не трябва да се признава. У нас трябва да има бази и войски само от бъдещите европейски въоръжени сили.
i l's picture
i l
ivanll

Референдума е ясно на всички

Референдума е ясно на всички че е манипулиран, само не знам защо настъпва бившите си коалиционни партньори и приятели на Русия - турците.
Васил ...'s picture
Васил ...
vatan06

Болен не е луд.

Болен не е луд. Болен е един добре платен продажник. Луди обаче са тези, които тиражират глупостите му.
Ivan Dobrev's picture
Ivan Dobrev
dobrevi66

На челото на Борисов

Въшките излизат на челото на Борисов, а те по-трудно ще му се махнат от главата ( в сранение от другите му проблеми.... ) , особенно когато тя е добър гостоприемник.
Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

Европейският съюз призова

Европейският съюз призова Русия да признае отговорността си за "Боинг"-а, свален над Донбас! Лидерите на страните от ЕС единодушно смятат, че Русия трябва да признае отговорността за катастрофата на малайзийските самолети Boeing-777, свалени над Украйна през 2014 г.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.