Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесменът Йордан Динев заслужава орден „Стара планина” заради своята дейност по опазване на българската история. Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов на откриването на първия паметник на хан Тервел у нас в Свети Влас, цитиран от бТВ.

Той придаде възрожденски привкус на делата на по-малкия брат Динев: „Какво е казал Дядо Вазов – Патриархът на нашата литература: „Всеки трябва да бъде полезен, кой с каквото може! Умният с ума, богатият – с парите.” За Левски остана да си даде живота. Ние сега трябва да уважаваме онези хора, които отделят от своите средства, за да възраждат българското национално достойнство… подобни хора заслужават уважение и заслужават отличаване, така мисля аз!”.

Йордан Динев беше предложен в сряда от Министерския съвет за най-високото държавно отличие - орден "Стара планина" първа степен. Инициативата беше на Каракачанов.

Както става ясно от мотивите, полковникът от резерва беше предложен "за заслугите му за запазване и популяризиране на най-добрите традиции на Българската армия и Българската православна църква".

И още: "Офицер от резерва Йордан Динев подпомага изграждането на монументи, паметни плочи и барелефи, посветени на българската бойна слава и на воинската чест. Допринася за изграждането на четири православни храма, помага на десетки църкви, превърнали се в действени духовни средища."

Лидерът на ВМРО се обърна днес към критиците на идеята Динев да получи орден:

„Ако някой мисли нещо обратно, да ми го каже, но докато мисли какво да каже, да вземе да направи нещо полезно за българската история, за българското достойнство, а не да се чуди как само да критикува!”.

Братята Йордан и Динко Диневи са известни основно с различните си проекти в хотелиерския и яхтения бизнес, а също и с участието си в местната политика чрез една от т.нар „бизнес партии” – МОРЕ, чиито опоненти твърдяха, че е дала на братята властта в Община Несебър

През 2010 г. прокуратурата започна разследване на сделка, с която бившата фирма на Диневи „Венид Яхт”, оказала се собственост на техен съдружник, беше прехвърлена на безимотен мъж с 10 млн. лева задължения, напомня бТВ.

Коментари

Позор

за българското офицерство! А има ли го?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.