ФИФА обяви, че разследва изказвания на шефа на Сръбската футболна федерация Славиша Кокеза след загубата на Световното от Швейцария с 1:2 в петък. "Плавите" претендираха за неотсъдена дузпа при борцов похват срещу Александър Митрович в наказателното поле на "часовникарите".

Според Кокеза съдийството на германеца Феликс Брих и неговите асистенти е било "брутален обир" срещу неговия тим. И че ФИФА "наредила" на реферите да ощетят Сърбия. Той негодуваше, че не е използван видеоасистент (VAR) за ситуацията.

Много вероятно е за тези думи Кокеза да получи санкция. Сърбите вече бяха глобени с 10 000 швейцарски франка заради плакати с политическо съдържаниe на срещата с Коста Рика.

Дисциплинарната комисия на централата ще има доста работа. Тя трябва да се произнесе и за радостта на швейцарските национали Джердан Шакири и Гранит Джака, които имитираха албански орли в радостта си след головете. Нещо повече - разглежда се и поведението на техния съотборник Щефан Лихщайнер, пак за същото.

Глоба най-вероятно ще понесе и германският отбор. Набелязани са двама души от щаба на световните шампиони - Улрих Фойт и Георг Белау. В края на драматично завършилия двубой Германия - Швеция (2:1) двете скамейки влязоха в разпра и размениха остри думи. Скандинавците се оплакаха след срещата, че в бурната си радост от победния гол на Тони Кроос немците ги обидили, като крещели и жестикулирали към тях.