Новият треньор на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал лично съобщи на седем свои футболисти, че няма да разчита на тях и че клубът ще изслуша оферти. Това са Рафаел, Маруан Фелайни, Андерсон, Нани, Уилфред Заха, Хавиер Ернандес и младият юноша на клуба Уил Кийн.

Съдбата на повечето от тях бе предизвестена и не буди изненада. Донякъде това не се отнася за Рафаел и Кийн, но всички останали на практика вече бяха обявени за продан. Ван Гаал все пак даде шанс на всеки един футболист да го впечатли по време на щатското турне. В "черния" списък се очакваше да попадне и японецът Шинджи Кагава, но холандецът е уведомил халфа, че ще разчита на него, макар и не като първи избор.

Сред седмината няма основни футболисти, особено след последния сезон, но въпреки това сега се чакат и повече новопривлечени, тъй като трансферите към момента са много малко. "Юнайтед" не успя да привлече Томас Вермален, когото "Арсенал" предпочете да продаде на "Барселона". Много вероятно е да се размине и с Матс Хумелс. Световният шампион с Германия поне засега иска да остане в "Борусия" (Дортмунд).

Заговори се, че при това положение вниманието на Ван Гаал се насочва към неговия сънародник Дейли Блинд.

А трябва да се подсилват средата на терена и особено нападението. Днес някои медии съобщиха, че "Манчестър Юнайтед" е с най-големи шансове да привлече колумбиеца Хуан Куадрадо, но пък не е склонен да плати исканите от "Фиорентина" 50 милиона евро. 

Поне на този етап е ясно, че "червените дяволи" ще открият сезона с малко нови лица - Люк Шоу и Андер Ерера. До края на август обаче има време и със сигурност на "Олд Трафорд" ще пристигнат нови лица.