Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите."

Това заяви Протестна мрежа само една нощ, след като Медарова бе назначена на поста от президента Росен Плевнелиев.

"Протестна мрежа е напълно съгласна, че постът министър с отговорност за изборите е много важен и следва тази отговорност да бъде възложена на човек с безупречна репутация, доказан професионализъм и не бива да се правят никакви компромиси с кандидатурата при никакви обстоятелства. Смятаме, че като председател на ЦИК Красимира Медарова имаше възможност да се докаже безспорно и да направи достатъчно за прозрачното действие на Комисията в изпълнение на нейните отговорни за обществото първостепенни задачи, без да остави сянка на съмнение за действията си, което тя не успя да направи", пише в сайта на мрежата.

Позицията на протестърите се доближава доста до бързата реакция на противници на Плевнелиев и Борисов, които минути след президентския указ вчера изразиха неприкрити съмнения в качествата на Медарова. Според тях тя, като председател на ЦИК от квотата на ГЕРБ в периода 2011-2014 г. щяла да бъде "запомнена с пълното си мълчание по време на всички скандали, свързани с изборите 2 в 1 през 2011. Както и стова, че "проговори" с формални изявления чак след приключването на изборите. Изборите за държавен глава и местна власт тогава преминаха в обстановка на хаос и нарушения, за които говорят и докладите на международните организации, участвали в тяхното наблюдение", твърди агенция БГНЕС.

Медарова подаде оставка заради влизането в сила на новия Изборен кодекс и на предвидените с неговите Преходни и допълнителни разпоредби промени в Закона за съдебната власт, които забраняват действащи съдии да участват в състава на ЦИК като нейни членове.

 

Ключови думи

Коментари

Протестира Протестна мрежа

Деликатният протест на Протестна мрежа, който лишава всеки недоволен от прятният поздрав Оставка, пред МС и нови запознаства и щастливи мераклии, за сексуални преживявания, започнали от жълтите павета. Без протести, как ще се раждат деца, от тук, нататък?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.