Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"ЛГБТИ хората да водят достоен живот и да изразяват себе си открито". Това е мотото на София прайд 2018 г., който се провежда днес. На събитието се очакваха няколко хиляди души, но те се оказаха значително по-малко заради дъжда, излял се над столицата.

Програмата започна с концерт пред Паметника на съветската армия от 16 ч. След това към 19 ч. стартира шествие. Концертът и шествието се проведоха под засилени мерки за сигурност.

 

 

Двадесет и четири дипломатически мисии, Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), Фондацията "Фридрих Науман" и Върховният комисариат на ООН за бежанците за България публикуваха обща декларация за подкрепа на мирното шествие на ЛГБТИ хората и тези, които ги подкрепят. Декларацията е подкрепена от дипломатическите мисии на страни от Европейския съюз, както и на Австралия, Бразилия, Израел, Канада, Норвегия, САЩ, Швейцария и ЮАР..

За първи път тази година програмата от съпътстващи събития на София прайд (тематични изложби, представления, филмов фестивал, спортни събития и дискусионни форуми) продължава в рамките на цял месец.

Днес в София се проведоха и анти-прайд събития срещу София прайд 2018 г. - "Поход за семейството", концерт "За възраждане на семейните ценности", организиран от партия "Възраждане", и "Да спасим децата на България и българското семейство". Надвечер прайдът и анти-прайдът бяха на няколкостотин метра един от друг в района на паметника на съветската армия и "Орлов мост".

 

Ключови думи

Коментари

Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Защо всичко у нас е толкова кисело?

Гей парадите обикновено са шумни въодушевени, а не като шествие на пенсионери за цените на тока. А за защитниците на семейството просто нямам думи - военни униформи, партия "Възраждане" (оня ветеринар, който участваше в руския филм против България), изсулени агресивно-мрачни физиономии. Сигурно е била и бойната стрина, която псуваше посланиците в аулата на СУ. А бе "вкиснат край".

Як агитпроп

В най-добрите традиции на "Правда" и "Работническо дело", едната страна лъщи и блести, а другата се демонизира и обезчовечава, за да може да бъде хейтена по-лесно. "Блиц" за "умни" и "красиви".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.