Серина Уилямс и Мария Шарапова ще се срещнат на осминафинал в турнира "Ролан Гарос". Двубоят е в понеделник, а програмата ще бъде обявена по-късно днес.

Снощи по-малката от сестрите Уилямс, която се завърна в тениса тази пролет след раждането на първото си дете, преодоля Юлия Гьоргес с 6:3, 6:4.

По-рано пък Шарапова не се затрудни срещу Каролина Плишкова - 6:2, 6:1 за по-малко от час.

Серина е в серия от 18 поредни победи над Шарапова, с която не я свързват добри чувства. За последне двете спориха на четвъртфинал на "Аустрелиън оупън" преди две години и половина. Уилямс има смазващо предимство в преките двубои - 19:2.

Мария Шарапова.

В излязлата й през миналата година автобиография Маша засяга отношенията си с бившата №1 в света. Тя надълго и широко описва нейната теза защо двете не се разбират.

"Останах разочарована, защото мисля, че книгата се базира на слухове, заяви Серина Уилямс след победата над Гьоргес. - Нямам нищо против Шарапова, но пак казвам, беше разочароващо да прочета някои неща в тази книга. Изненадах се, че ми е отделила толкова много място. И нещата просто не са верни. Това твърдение, че съм я намразила, понеже ме е видяла как плача в съблекалнята... Плакала съм много пъти и много пъти съм виждала тенисистки да плачат. Това е нормално, показва, че много си искал да спечелиш. Но мисля, че каквото се случва в съблекалнята, трябва да остане там. Не ми се вижда редно да описваш събития, случили се там, в отрицателна светлина. Изненадах се, че Шарапова се интересува толкова много от мен и кариерата ми. Кой е фаворит сега? По-скоро тя. Играе вече повече от година след прекъсването, представя се добре на клей и особено тук на "Ролан Гарос"."

Досега Мария Шарапова не е коментирала Серина Уилямс във френската столица.