Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четири искания към властта отправиха от "Демократична България" в специална декларация по повод приключилите посещения на премиера Бойко Борисов, а преди това и на президента Румен Радев в Москва. Ето ги и тях: 

1/ Да бъде поставен въпросът за намаляване цената на природния газ за България, така че да бъде сравнима с цените, на които Москва доставя газ за Германия и други страни.

2/ Вместо да се търси безпринципна колаборация с Кремъл, българските власти остро да поставят въпроса за хибридната война и да поискат ненамеса във вътрешните работи на България.

3/ Българското правителство да не поема никакви ангажименти нито по отношение на връзка с „Турски поток“, нито по отношение на АЕЦ „Белене“ предвид досегашния опит, който показва, че накрая българските данъкоплатци плащат стотици милиони за илюзорни пясъчни кули.

4/ Да бъдат изградени планираните, но изкуствено забавяни интерконекторни връзки на българската преносна мрежа, с цел реална диверсификация на доставките на газ и нефт в интерес на българските потребители. 

Според обединението резултатите от двете визити - на Борисов и на Радев, "потвърждават съмненията за зависимости и скрити ангажименти, поемани от няколко правителства назад".

"Не виждаме и реални надежди за скорошна истинска диверсификация на енергийните доставки за българския пазар, за което добрите новини продължават да идват не от София или Москва, а единствено от Брюксел. 

Ние виждаме една остра и продължаваща надпревара между ГЕРБ и БСП кой ще бъде по-послушен на руския президент Путин, довела до последователни посещения на Радев и Борисов в Москва", пише още в декларацията.

Според "Демократична България" целта на посещението на премиера е била "да получи политическа подкрепа за оставане на власт, унижавайки и себе си, и България".

"Неслучайно по време на съвместната пресконференция премиерът дълго се извинява на Путин за неясно каква вина на България за влошаването на двустранните отношения, сякаш България, а не Русия е анексирала Крим. Срамната сцена на неприкрито подмазване завърши с ангажимент за възраждане на Големия шлем, едно от ключовите предизборни обещания на БСП.", се казва още в позицията.

Според "Демократична България" пресконференцията на Борисов и Путин се е въртяла около исканията на Москва, а премиерът не е поставил нито един въпрос от стратегически интерес за България.

"Срамът за Борисов продължи и след пресконференцията. Малко след като обяви, че има съгласие за българска газова връзка към „Турски поток“, той бе опроверган от Дмитрий Песков, говорител на руския президент.", казват още от извънпарламентарната опозиция. 

Премиерът е разкритикуван и за "извиненията" към Путин за неосъществяването на "Южен поток". Според "Демократична България" и премиерът, и президентът настоявали за връзка към „Турски поток“, но никой от тях не е поставил "истинските въпроси от български интерес - като цената на проекта, кой ще плаща сметката, ще бъдат ли спазени европейските изисквания за демонополизация (тоест тръбата да се ползва и от други)". С реализацията на този проект газовата ни зависимост се задълбочава, пише още в позицията. 

Отного е заклеймен и рестартът на проекта "Белене".

"По-лошото от това да си васал, е да си унизен васал. Българските граждани видяха пълно разголване на механизмите на енергийната колонизация в действие. Вместо да работят за реален енергиен суверенитет на България и президент, и премиер се опитаха да получат доверието на Кремъл за ролята на гаранти и просъществуването на модела на зависимост от Москва и корупционно завладяване на България", завършва декларацията на "Демократична България", в която се иска и оставката на Бойко Борисов.

Коментари

От "демократична българия" това би трябвало

да го разбират много добре - нали те, васалите, били унизени от ЕНП да легнат на Борисов. Неколко пъти поред :)))))

ДеБъ,

фракцията на Рицар Попова, ще направят цяла партия ако се гушнат с фракцията на Корни. Ако ви е трудно да направите връзката - Рицар Попова сега е при Сашо Дончев, а Румен Овчаров е при корни. Дончев и Овчаров обаче са колеги в Топенерджи заедно с Рем Вяхирев, Луканов и Илия Павлов.

Кай ся, плебси,

имаше ли потвърждение от Външно за преговорите на Боце в Мацква или още да чакаме? Не ни дръж в съспенс, моля ти се :)
 's picture

Petyo9

Аз бих добавил:

... и немедленно да ни върнат откраднатите през 1947-ма държавни архиви!!!!!!!!!! Защото в тях има документи свидетелстващи за истинското отношение на Русия към България в последните два века. Имаме ли ги в ръцете си да ги покажем, русофилите в България ще намалеят с две трети.

"Немедленно", а?

Значи, това с архивите и бутането на ПСА са две излюбени теми на нашите "антикуманизи", бивши комунета като Петьо9, които още не са забравили русизмите, набити в главите им на партийните събрания преди 10 ноември. Въпросът обаче остава, защо не поискаха архивите, докато бяха на власт. Тогава САЩ управляваха в Москва, а Елцин изпълняваше. Какво попречи на Командира да поиска копия - все пак тогава направихме голяма услуга на Бил К. като пуснахме американската авиация да бомби нашите съседи, за да се отвлича вниманието от едни процедури в Овалната зала.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Ех, sir Petyo9,

нима вярвате, че вълкът захапал агнето за врата, ще го пусне? Ние сами трябва да си вземем архивите и другите крадени неща по мирен начин чрез изборите и като проглушим света за кражбата! От първите руски князе, примерно от великите князе Владимир /980-1014/ и синовете му, например великия княз Ярослав /1019-1054/ руската държава се утвърждава като военно-плячкосваща. От безбройните горещи войни, които Русия е водила, последната с Украйна, е отмъквала тлъста плячка. След Берлинския конгрес 1870 г. напр. Русия по т- нар. Окупационен фонд е отмъкнала тонове и тоневе българско злато. Това може да се провери. Преди това дава Северна Добруджа на Румъния, за да я компенсира за открадването на румънската Бесарабия, а не за участието й в Антитурската военна коалиция срещу Османската империя 1877-1878 г., както някои историци професори и академици под сурдинка се опитват да заблуждават.
 's picture

д-р Петрoff

Явно унижението е било

толкова голямо, че ББ си тръгна по-рано с един ден от двудневната визита.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.