Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делян Пеевски е подал уведомление до Висшия съдебен съвет, с което заявява, че няма да подава молба за встъпване в длъжност "следовател" в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това е отговорил висшият кадрови орган на Темида на отправено запитване от в. "Сега".

Уведомлението му е с дата петък, 25 юли, т.е. - 10 дни преди разпускането на 42-ото Народно събрание.

Така депутатът от ДПС, смятан от мнозина за медиен магнат, се отказва от възможността да запази и статута си на магистрат.

Делян Пеевски формално има над 9-годишен юридически стаж, след като беше назначен в съдебната система през 2005 г.

Повече от 7 години от този период обаче той е в отпуск - от 2006 г. бе зам.-министър на бедствията и авариите при Емел Етем, а от 2009 г. досега беше народен представител два мандата.

По закон магистратите нямат право да извършват политическа дейност, докато заемат длъжността си, но престоят в изпълнителната и законодателната власт според скорошни поправки се зачита за юридически стаж. Благодарение на тях например Пеевски "отговори" на условията за председател на ДАНС през миналото лято, след като законовото изискване за 10-годишен юридически стаж беше намалено на 8 г.

Както Клуб Z вече писа, Пеевски отново ще се кандидатира за депутат от ДПС, след като Пазарджишката низова партийна организация го номинира с единодушие за народен представител. За него са гласували единодушно от всички 9 "депесарски" общини в областта - Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Пазарджик, Пещера, Ракитово, Септември и Стрелча.

Ключови думи

Коментари

IP

Това, дето се е свило до корпулентната Му фигура, не е ли дамата с кученцето?

paco

И с какво ще го запомни историята, използван като инструмент за оказване на влияние, страх, отмъщение

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.