Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няма основания за наказания на един или повече футболисти от националния отбор на Русия за употреба на допинг, обяви ФИФА. И по този начин прекрати разследването срещу Сборная.

Няма пречки селекцията да стартира участието си на мондиала, на който домакинства. Новината бе посрещната с облекчение на лагера на тима в Австрия. 

Сагата започна през 2016 г., когато бившият директор на Руската антидопингова лаборатория и емигрант в САЩ Григорий Радченков даде скандално интервю за "Ню Йорк таймс", в което обвини родината си в системна и дирижирана от правителството програма за неправомерно стимулиране.

Русия винаги е отричала това обвинение. То обаче доведе до прословутия доклад на канадеца Ричард Макларън, от който пък се стигна до изваждане на страната от олимпиадата в Пьончан и спирането на определени спортисти. 

Междувременно Световната антидопингова агенция (WADA) препоръча на ФИФА да се заеме с руския национален отбор по футбол, за който имало сигнали както от Макларън, така и от Радченков. Те твърдели, че пробите на руснаци по време на световното в Бразилия и европейското във Франция били "подозрителни".

През август 2016 г., малко след еврофиналите, ФИФА започна разследване срещу 11 играчи на Сборная. Тогава бившият спортен министър и настоящ вицепремиер Виталий Мутко успокояваше, че реално проблем няма, всичко е наред.

Във времето се появяваха различни информации, но още в края на 2017 г. фактори във ФИФА обявиха, че централата не разполага с доказателства за руски допинг във футбола. Въпреки това разследването продължи. Поне стана ясно, че са проверени общо 34 руски играчи. 

В крайна сметка тази страница е затворена.

Междувременно шефът на медицинската комисия на ФИФА Мишел Доге заяви, че Русия няма да участва в допинг контрола по време на Световното. Всичко като организация, вземане и анализ на проби се поема от ФИФА.

Причината не била заради отнетия лиценз на руската антидопингова лаборатория.

Коментари

Поредното доказателство,

че кампанията срещу руските спортисти пост-Сочи за "допинг" беше обикновена ЦРУ-шка измишльотина, за да си го "върнат" на Путин. ЦРУ-то вече за нищо не става...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.