"Арсенал" се спря на Унай Емери за заместник на Арсен Венгер на треньорския пост, информира цялата английска преса, начело с Би Би Си. До часове се очаква баскът да бъде представен официално на "Емиратс".

Емери заема мястото на Арсен Венгер, който напусна след края на сезона. Назначението на Унай Емери, който беше отпратен от "Пари Сен Жермен" и вече заменен от германеца Томас Тухел, се приема като изненада на Острова. 

Откакто стана ясно, че Венгер няма да продължи работата си с "топчиите" се спрягаха две имена на бивши капитани на тима - Патрик Виера и Микел Артета, един от асистентите на Пеп Гуардиола в "Манчестър Сити".

В крайна сметка се оказа, че няма да е нито един от тях. Запалянковците искаха Виера, с който е свързан най-силния период на "артилеристите" по времето на Венгер. Те скандираха името на французина и на всеки мач пееха песен в негова чест откакто стана ясно, че ще има промяна.

Преговорите между изпълнителния директор на клуба Иван Газидис и Емери са приключили късно снощи в Лондон. 

Испанският специалист е прочут най-вече покрай престоя си в "Севиля", с който спечели три пъти поред Лига Европа. През 2016 г. той пое "Пари Сен Жермен", но не успя да изпълни голямата цел - триумф в Шампионската лига.

А за два сезона грабна седем отличия с ПСЖ - титлата на Франция и по два пъти купите на страната и на Лигата, както и Суперкупата. По време на изминалия шампионат френските медии постоянно пишеха, че Емери не успява да се справи със суперзвездната съблекалня на парижани, в която няколко пъти имаше противоречия между Неймар и Едисон Кавани например.

Според в. "Дейли Мейл" в "Арсенал" баскът, работил също в клубове като "Спартак" (Москва) и "Валенсия", ще оперира с ограничен бюджет за трансфери и нямало да може да си позволи суперзвезди.

Въпреки това той приел офертата.

Междувременно Мануел Пелегрини, който има шампионска титла с "Манчестър Сити", бе назначен за треньор на "Уест Хем" на мястото на Дейвид Мойс.

Чака се решението на "Челси" за Антонио Конте.