Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

МОН одобри всички проекти за нови учебници за 3., 7. и 9. клас на издателска група „Просвета“. Заедно с печатните издания оценителите дадоха положителна оценка и на електронните. Досега „Просвета“ предлагаше електронни учебници за ученици от 1. до 8. клас, но от тази есен и деветокласниците ще могат да учат по тях.

Най-голямата българска издателска група отново представи най-много заглавия за оценяване.За 3. клас има два пълни комплекта по всички предмети – „Чуден свят“ („Просвета – София“) и „Голямото приключение“ („Просвета Плюс“). Те са дело на същите авторски колективи, които създадоха и учебниците за 1. и 2. клас. Хиляди учители работят по тях от миналата учебна година, харесват ги и постигат отлични резултати в клас. Тази висока оценка бе потвърдена на Международния панаир на книгата във Франкфурт, Германия, където престижно жури присъди на „Голямото приключение“ за 1. клас награда за най-добър учебен комплект в Европа за 2017 г. Не по-малко успешен е и другият комплект, „Чуден свят“.

Извън двата комплекта „Просвета“ предлага учебници по три чужди езика – английски, немски и руски.

За 7. клас издателската група има общо 29 учебни комплекта – по два или по три за всеки предмет. А за 9. клас учебниците са 25, включително учебници по английски, руски, немски и френски език, предназначени за интензивно обучение и обучение по втори чужд език.

Електронните учебници са дигитални варианти на печатните – изцяло покриват изискванията на МОН за съдържание и отговарят на учебната програма.

„Досегашната работа в училище с тях показва, че те се приемат с изключителен интерес заради атрактивните триизмерни анимации, видеоклипове, интерактивни упражнения, задачи и образователни игри“, коментира Кина Андреева, главен редактор на „Просвета“.

След одобрението от МОН идва вторият важен етап – учителите трябва да оценят и изберат учебника, по който ще преподават през следващата учебна 2018/2019 година. За да получи оценка „приложим“, един проект трябва да събере най-малко 50% подкрепа.

„Просвета“ гарантира, че ще достави на училищата всички печатни учебници в сроковете, определени от МОН. А електронните учебници ще са на разположение на учителите още в началото на юли.

П.П. Новите учебници за 3.,7. и 9. клас на „Просвета“ разгледайте тук.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.