Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ние сме група приятели, които имаха честта да се докоснат до величието и енергията на Боян Петров, докато работехме с него през последните две години".

С тези няколко думи във Фейсбук започна организацията на похода "От Княжево до Копитото - в памет на Боян Петров".

"В неделя организираме поход в негова памет по маршрута, за който той постоянно ни разказваше - от Княжево до Копитото. Маршрут, който така и не успяхме да извървим заедно с него. По този маршрут той тренираше преди всеки връх, а ние само слушахме с вдъхновение", написаха организаторите.

Тази сутрин стотици се отзоваха на призива и тръгнаха заедно. Сред участниците бе и жената на Боян - Радослава Ненова. Стекоха се планинари, приятели и познати на Боян, но и хора, които не го познаваха.

Сборният пункт бе в 9 часа при бар "Шишарката". Маршрутът е дълъг около два километра и половина, като денивелацията е 650-700 м. Алпинистът го използваше за тренировка преди всяка експедиция.

Боян Петров изчезна в подножието на върха Шиша Пангма в Хималаите. Безпрецедентна по мащабите си спасителна операция не успя да го открие.

 

Коментари

Само умни и красиви!

Хора, спрете се, не убивайте положителните спомени за Боян в душите на хората! Озаптете конкубинката, след време само тази пошлост ще е останала от спомена за Боян!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.