"Лудогорец" преодоля "Партизан" след 2:2 в Белград и си осигури участие минимум в групите на Лига Европа. Тимът от Разград ще атакува основната фаза на Шампионската лига, а съперникът му ще стане известен в петък около 13:00 часа. Българският шампион за втора поредна година елиминира "гробарите" в ада на стадион "ЮНА", като двата съперника направиха луд мач, особено преди почивката! Преди седмица резултата в Разград бе 0:0, а повторното голово равенство осигури триумф на "зелените".

Началото на мача в сръбската столица бе повече от мечтано за българския шампион. След две образцови контри, тимът поведе с 2:0 с голове на Марселиньо в 19-ата и 21-вата минута. Може би преднината успокои прекалено много "Лудогорец", който набързо допусна изравняване. Шкулетич първо намали в 30-ата минута, след което направи 2:2 в 35-ата и взриви повече от 20 000 "навиячи".

Шокираща развръзка, но в 41-ата Трайкович получи заслужен червен картон за удар в лицето на Роман Безяк и постави пред съотборниците си много тежка задача да се надиграват с човек по-малко срещу "зелените". В самия край на полувремето Безяк можеше да даде нов аванс на гостите.

След почивката "Лудогорец" пропусна невероятна ситуация, при която топката два пъти срещна гредата - първо след свободен удар на Върджил Мисиджан, а след това и при добавката на Безяк на метри от голлинията. "Партизан" имаше три отлични възможности, но тимът на дебютиралия като старши треньор в евротурнирите Георги Дерменджиев пропиля доста повече. Като цяло българският състав контролираше събитията на терена, пък и "черно-белите" се поумориха.

В крайна сметка 2:2 и пореден шанс за "Лудогорец" да атакува груповата фаза на Шампионската лига. Хазартният ход на Кирил Домусчиев, който уволни след реванша Стойчо Стоев, отново се осребри - поне засега. При отпадане на последното препятствие, "лудогорци" все пак ще изиграят още поне минимум 6 мача в Европа.

И все пак пред отбора стоят някои въпроси за решаване, особено ако следващият противник се окаже по-класен. Шампионът ни има проблеми в защита, а също така по отношение на контрола на играта и емоциите. Предвид солидния си опит в Европа и по-високата класа, "Лудогорец" бе длъжен да затвори мача при 2:0, а също така и при многото открили си шансове в оголения тил на "Партизан" след антракта.

Но най-важното е, че България пак ще има отбор в Европа през есента!

Кои са потенциалните съперници на "Лудогорец" за групите на Шампионската лига, вижте тук!