Британският композитор, певец и пианист Елтън Джон ще пее на предстоящата сватба на принц Хари и актрисата и фотомодел Меган Маркъл, предаде TMZ.com. 

Засега не е ясно дали изпълненията на Елтън Джон ще са в храма "Сейнт Джордж" или на приема след това. През февруари бе оповестено, че Елтън Джон е отложил два свои концерта в Лас Вегас заради предстоящата сватба. Тогава не бе уточнено дали той планира да присъства на церемонията като гост или като изпълнител. Музикантът бе в приятелски отношения с принцеса Даяна, майката на принцовете Уилям и Хари, и ги познава от детството им. 

Сватбата ще се състои на 19 май в замъка Уиндзор. На нея принц Хари и Меган Маркъл са поканили 2640 представители на обществеността. На церемонията в храма "Сейнт Джордж" са поканени около 600 избрани гости. В деня на сватбата ще има два приема, като първият ще е веднага след нея, а вторият - по-късно и ще е организиран за младоженците и близките им приятели от името на бащата на Хари, престолонаследника принц Чарлз.

Улични празненства, гигантски екрани, удължено работно време на пъбовете - Великобритания ще празнува в събота, за да отбележи сватбата на принц Хари и бившата американска актриса Меган Маркъл, предаде Франс прес.

Много хора вече от няколко дни са си запазили място край двореца Уиндзор.

Краят на ергенския и моминския живот е традиция с дълбоки корени във Великобритания. Бъдещите младоженци ще прекарат последната нощ от ергенския и момински си живот отделно един от друг, като всеки ще е обграден от свои близки от същия пол. Принц Хари ще прекара нощта в луксозен хотел, близо до Уиндзор, заедно с по-големия си брат и кум Уилям, докато годеницата му ще е заедно с майка си Дория Рагланд в намиращия се наблизо хотел "Клайвдън хаус".

Лондонските нощни клубове предлагат чествания същата нощ във връзка с бъдещите младоженици. "Бетнал грийн уъркинг менс клъб" в източната част на столицата предлага вечер за дами, съпроводена с надуваеми фалоси и силуети на принц Хари. 

Друга британска традиция са свързаните с национални чествания улични празненства, които датират от края на Първата световна война. Местните власти получили стотици искания за подобни улични празненства, които изискват отцепването на улици. В Ричмънд, югозападно от Лондон, ще се състоят 93 празненства през уикенда, докато шотландците изглежда не са толкова ентусиазирани, тъй като е предвидено едно-единствено празненство в Елгин.

Алкохолът и кралските сватби изглежда вървят ръка за ръка и венчавката в събота няма да е изключение от това правило. Правителството разреши работното време на пъбовете в петък и събота да бъде удължено с два часа, т.е. до 1 ч. след полунощ. Редица заведения ще предложат вечери с англо-американска тематика, в чест на младоженката от САЩ.

Гигантски екрани ще бъдат инсталирани в много градове и селища, включително в Уиндзор, за да може над 100 000 гости да наблюдават сватбената процесия с кралска карета. Церемонията ще може да се види също на екран върху моравата пред Националния морски музей в Гринуич, който е включен в Списъка на културното и природното наследство на ЮНЕСКО.

Принц Хари и бившата американска актриса Меган Маркъл ще се оженят в събота в рамките на церемония, съобразена с традициите на Англиканската църква, предаде Франс прес. На церемонията двамата младоженци, прехвърлили 30-те, би трябвало да внесат усещане за модерни времена. 

Сватбата ще се състои в готическия храм "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, близо до Лондон. Влиянието на двойката би трябвало да се почувства повече в атмосферата и избора на участниците, сред които главата на Епископалната църква в САЩ Майкъл Брус Къри, отколкото в самия ход на церемонията.

Една от тортите за сватбата вече е готова и "отлежава" в кухнята на Бъкингамския дворец.

Принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят, спазвайки традициите на Англиканската църква - важен елемент в монархията, откакто по настояване на Хенри Осми Църквата на Англия се отделила от Римокатолическата през 1534 г. 

Церемонията ще бъде водена от преподобния Дейвид Конър, настоятеля на храма в Уиндзор. На нея ще присъстват около 600 гости. Кентърбърийският архиепископ, духовният лидер на Англиканската църква Джъстин Уелби ще води размяната на обети. Меган ще произнесе имената на бъдещия си съпруг - Хенри Чарлз Албърт Дейвид. Принц Хари и Меган ще си кажат "Да" и архиепископ Уелби ще ги обяви за законни съпруг и съпруга. 

Церемонията ще продължи един час и ще включва църковни песни и четения на Библията, предава БТА.