Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съединените щати остро осъдиха строителството на Керченския мост, свързващ руската територия с анексирания от Москва през 2014 г. украински полуостров Крим, предаде Ройтерс.

Държавният департамент на САЩ заяви, че мостът е построен без разрешението на украинското правителство и пречи на навигацията, като ограничава размера на корабите, които могат да преминават през Керченския пролив - единствения морски път към украински териториални води в Азовско море.

"Крим е част от Украйна", заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт. "Построяването на моста от Русия служи за напомняне за продължаващия стремеж на Русия да се подиграва с международното право", добави говорителката. Тя напомни, че САЩ са наложили санкции на редица физически лица и фирми, участвали в изграждането на моста. Тези и други свързани с Крим санкции ще останат в сила, докато Русия не върне на Украйна контрола на полуострова, изтъкна Науърт. 

Мостът, целящ да намали изолацията на полуострова, анексиран от Русия, беше открит вчера от президента Владимир Путин, припомня БТА.

"Вашингтон е предсказуемо недоволен", коментираха в отговор на критиката от посолството на Русия в САЩ.

И допълниха:

"Но, Крим е Русия."

И затова никакви разрешения за строителство в интерес на руските граждани няма да искаме от никого.

Коментари

Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

Първият път боли , като пуснат и жп моста

реакцията ще бъде съвсем формална. Моста е жизненоважен и облекчава пътят на стоки и хора от Крим до РФ и обратно, като се очакват големи ползи за полуострова "блокиран" от Украина. Напълно нормално е да не бъдат взети предвид възраженията срещу строежа на моста. От РФ отказха да се съобразяват със всякакви измислени предтексти поради обструкцията на Украина за всакаква дейност в Крим от страна на РФ. До момента в азовско море не е влизал кораб с такива размери за какввито се твърди че арката на моста би възпрепятствала.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Крим не е изконна руска земя! Като изконна руска земя го

обяви по ТВ студио пред цяла България и добрият артист, но не особено образован Стефан Данаилов. Първата анексия става по време на Екатерина ІІ, когато Русия удушва Кримската държава и го анексира, 1783 г.. Личното управляване на камиона от Путин е проява на суета, показно самочуствие, демонстрация на мощ, липса на стил, най-общо казано на простащина.. Не може да бъде другояче, след като Путин е от школата на Сталин, Берия, Хрушчов, Брежнев. По-друго биха изглеждали нещата, ако камионът бе управляван от служебен шофьор. Но Путин иска да говорят и пишат за него пегенди така, както са писали и възхвалявали просташките ходове на Петър І, Екатерина ІІ, преди това на Иван Грозни, който лично се похвалил на френски дипломат, че е взел девствеността на 1000 руски девици. Всйъщност Путин е най-грозен агресор, какъвто например бе и Хитлер.При Путин не съществува никаква възвишена форма на духовност.Тогава какво може да очакваме от Нинова, Каракачанов, Сидеров и Борисов?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.