Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мюсюлмански учени от три държави издадоха указ, в който заявиха, че екстремизмът и тероризмът, включително самоубийствените нападения, противоречат на ислямските принципи, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет видни мюсюлмански учени от Афганистан, Пакистан и Индонезия издадоха указа, или фетва, на конференция в Индонезия за начините за постигане на мир и стабилност в Афганистан, опитвайки се да убедят талибаните да се откажат от насилието.

Индонезийският президент Джоко Видодо, който откри еднодневната конференция, изтъкна ангажимента на Индонезия да помага за установяване на мир в разкъсвания от конфликт Афганистан.

Той заяви, че конференцията е част от усилията на Индонезия да насърчи ролята на ислямските духовници, или улеми, в подкрепа на мира в Афганистан.
Конференцията в президентския дворец в Богор край Джакарта беше организирана от Индонезийския съвет на улемите.

Ключови думи

Коментари

Ал Азхар да го каже.

Ал Азхар да го каже. Ама друг път

Учени?

Тия не са "учени", а тарикати.

Ти ли си тукашния "Дежурен" -

Ти ли си тукашния "Дежурен" - "МикиМаус"(медиапул), "дерибеев-карабастун-в_сянка"(дневник)... Голяма Мафия сте, признавам!

Да учени Теолози. Преди време

Да учени Теолози. Преди време си спомням решаваха "Как да се държи мюсюлманин в Космоса", по колко пъти да се моли и как да определя посоката на Мека и други подобни проблеми. Похвално, че най накрая им е останало малко време да се занимаят и със самоубийствените атентати... "Колегата" Тодор Александров например е използвал магарета, но по някога и хора покрай тях...

Тълкуването за "джихад" може

Тълкуването за "джихад" може да бъде много широко. По принцип може да се приеме като да отделиш и посветиш част от времето си да кажем всяка седмица в коментиране на политическата обстановка, протест и тн. Нещо като лична борба, доброволчество в дадена кауза с интензитет в зависимост от обстановката. "Неверниците" също съм чувал да се тълкува като зложелателите, подтисниците, враговете... Лично аз не съм мюсюлманин, но на практика провеждам моят "джихат" като отделям част от времето си за да коментирам по форумите...

И като споменах "колегата" Т.

И като споменах "колегата" Т. А. и магарешките и други видове атентати са предшествали и са имали подобна цел като тези извършени от ислямистките фанатици в Европа последно време. При първите целта както знаем е била да се предизвикат изстъпления и кланета срещу мирното българско население от турците за да въвлекат България във война с Турция заради член 23 от Берлинския договор. Докато вторите целяха да подтикнат саморазправа срещу мюсюлманското население в Европа и по този начин да предизвикат голяма криза, граждански войни и тн. Трябва да признаем този факт ако искаме да сме честни и обективни и преди да съдим прекалено строго различните от нас.

Вторите почти успяха. В

Вторите почти успяха. В Лондон имаше случай на ответна атака с минибус срещу мюсюлмани пред джамия...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.