Съветът за електронни медии (СЕМ) преизбра за свой председател София Владимирова, съобщиха от пресцентъра на медийния регулатор.

Владимирова е избрана за втори мандат с четири гласа "за" и един "въздържал се". Въздържалият се е Мария Стоянова като нейното обяснение е, че собственият й мандат изтича това лято и не е морално да взима кадрови решения за ръководството на органа. 

Членовете на Съвета за електронни медии се избират или назначават за срок шест години. Съставът му се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от квотата на президента. Имат 6-годишен мандат и право на общо два мандата, но не последователни.

Владимирова е от квотата на парламента и влезе в състава на СЕМ заедно с Розита Михайлова през 2016 г. Председателят се избира за срок от една година. Владимирова бе избрана начело на 9 май 2017 г. Първият й мандат в СЕМ бе от 2010 г. и отпадна при ротацията през 2012-а.

Завършила е Софийския университет "Св. Климент Охридски" с магистърска степен по журналистика, специалност "Телевизионна журналистика". Започва кариерата си в медиите още като студент в БНР, програма "Христо Ботев". Над 10 години е репортер и сценарист, участва в създаването на предаванията "Сблъсък", "10-те най", "Мюзик айдъл", "Рекламна пауза" и др.

От септември 2009 г. до април 2010 г. е директор на Дирекция "Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация" в Министерство на външните работи, когато за кратко го оглавяваше Румяна Желева.