Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нервнопаралитичните вещества от групата "Новичок" се тестват, но не се произвеждат в Чехия, заяви днес чешкото министерство на отбраната, предаде ТАСС. 

Според изявлението "с цел защита на сигурността на гражданите" в страната са тествани химическите свойства на веществата от групата "Новичок", както и други бойни отровни вещества като зарин или табун. Извършвани са изпитания върху микрограмове от серията "Новичок", след което пробите са били незабавно унищожавани, казва военното ведомство. 

Външното министерство в Прага също днес обяви, че в Чехия не са извършвани изпитания на веществото А234, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал във Великобритания, а с друг агент от серията "Новичок".

Вчера в телевизионно интервю чешкият президент Милош Земан съобщи, че Чехия е било произведено незначително количество вещество от групата "Новичок". Позовавайки се на данни от военното разузнаване, Земан каза, че в Бърно е бил тестван нервнопаралитичният газ А230, предаде ТАСС.

Пражкият вестник "Лидове новини" цитира днешно изявление на премиера Андрей Бабиш, който изразява недоумение, че чешките спецслужби правят разнопосочни изявления за наличието на "Новичок" на територията на страната. Изданието припомня вчерашните думи на президента, че по данни на военното разузнаване в Чехия е синтезирано веществото А230, което е от групата "Новичок".

Информационната служба за сигурност (контраразузнаването) била констатирала, че веществото не е от групата "Новичок", но Земан казал, че приема версията на военното разузнаване. 

"Това е изненадващо, главно защото една служба твърди едно, а друга служба казва съвсем друго. Така че трябва да ги питаме какво всъщност имат предвид", каза премиерът Бабиш. 

Днес Русия използва думите на Милош Земан, за да заяви, че те са опровержение на безпочвените обвинения на Лондон, че Москва е отговорна за покушението срещу Сергей и Юлия Скрипал, отбелязва "Лидове новини". 

Коментари

Много кофти се получава с тоя информационен хаос...

Отначало беше един "новичок", който се произвеждаше "само в Русия". После излезе, че е "цяла серия", която се произвежда навсякъде, ама се разлага лесно в мъгла. После излезе, че "по-смъртоносния от VX новичок", в количество, доволно да утепа 20,000 души успял да убие само котката и морското свинче, при това от глад. А сега се оказва, че в Чехия ту се произвежда, ту не. Баси и новичока на Шрьодингер.
 's picture

smarf

Сталичная

Когато говорят руски политици трябва да минават през дрегер. Президентът Земан не е необходимо да минава през дрегер. Той си е перманентно натаралянкан. Това е общото между руските политици и полезните идиоти като Земан. При нас Бялата Златка или е нашмъркана или натаралянкана. Патриотите също се градуират, за да се правят на мъжкари. При такова всеобщо руско натаралянкване се получава кофти информационен хаос.

Сталичная, но 100 грама.

Щото ОЗХО мери новичока само в разфасовки от 50 и 100 грама.
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Земан си е техен човек, а както знаем

червените имат само една родина СССР/Русия. Няма нито религия, нито етнос, който да стои над тази лоялност. Готови са да компрометират своите, само и само да зарадват господарите от Кремъл.

Търкане на клавиатурата

Тролове ли са, аналитици ли са, но с това ниво на мислене и аргументация, язък ви за изтърканите клавиатури

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.