Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изявлението на чешкия президент Милош Земан за новичок бе посрещнато със задоволство от Кремъл.

То говори красноречиво за несъстоятелността на обвиненията на Великобритания към Русия. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Повод за коментара му бе изказване на Земан пред чешката телевизия "Барандов". Той заяви, че в страната му е било произведено и съхранявано незначително количество от нервнопаралитичното вещество.

"Думите на Земан потвърждават абсолютната провокационност и авантюристичност на цялата история със семейство Скрипал", каза Песков за отравянето бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в град Солсбъри на 4 март.

Шефът на кремълската пресслужба също така допълни, че Земан не е съобщавал, че в Чехия е произведено същото вещество, с което са били отровени бащата и дъщерята.

"Ние с голяма доза сигурност изказвахме предположението, че това вещество е можело да се произвежда в други държави по света, най-вече в страни, които, както те твърдят, разполагат с противоотрова, и навярно също са произвеждали това вещество или са притежавали някакви количества от това вещество", каза Песков.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.