Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с доза от около 50 до 100 грама новичок в течно състояние, обяви генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмед Юзюмджу.

Той отбеляза, че използваното количество новичок е значително повече от необходимото за научни цели, което предполага, че в конкретния случай в Солсбъри отровата е разработена като оръжие.

В интервю за „Ню Йорк таймс“ генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия твърди, че 100 грама са еквивалент на 100 милиграма, а това е максималното количество, което може да се пренася като течност в ръчен багажа при полет със самолет.

"Това е някаква лудост. Кошмар. От такова количество щеше да измре цял Солсбъри. Това са бойни обеми. Просто не знам колко много хора могат да бъдат убити с подобно количество", реагира веднага на думите на Юзюмджу един от съветските изобретатели на новичок - Леонид Ринк, цитиран от РИА Новости.

Според него подобни твърдения доказват колко е съмнителна версията, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени именно с новичок.

Проби от веществото бяха взети от бравата на входната врата на дома на Сергей Скрипал, от пейката в парка, където бяха намерени двамата след отравянето, и от още няколко места, посетени от Сергей и Юлия Скрипал. Ахмед Юзюмджу допълва, че е важно да се отбележи, че използваният новичок изглежда много устойчив и от високо качество, тъй като не се е повлиял от климатичните условия и това обяснява защо химиците са успели да го идентифицират доста време след нападението. 

Коментари

Айде да излезе доклада и тогава да коментираме,

Щото "100 грама са еквивалент на 100 милиграма" най-много ми прилича на "мъдрост" от некое неуко журнальо.

Иначе, бисер след бисер...

"важно да се отбележи, че използваният новичок изглежда много устойчив и от високо качество, тъй като не се е повлиял от климатичните условия" Това, например, е в директно противоречие с твърденията, че т.нар. "Скрипали" били оживяли, щото отровата се била разложила в "британската мъгла". Кой ли лъже, КОЙ КОЙ КОЙ?

Грамотност другари!

100 грама, милиграма милилитра....ех мъко образователна!

Под тая статия нема да дочакаме

коментари на троляка, щото е много неблагодарна темата. Но все пак да попитам - умни и красиви, бихте ли обя на невежия какво се случва... Значи, според британските учьонъйе, новичока е "много по-смъртоносен" от американския VX, в отговор на който е разработен. От VX-а, според педивикията, отиват 10 милиграма за възрастен човек. От новичака ще стигнат, да кажем, 5, макар че според трубадура на либералната демокрация, Гардиъна, "потенцията" била "десетки пъти" по-голяма. Ако цялата доза, която са намазали по вратата е била 50-100 грама, то консервативно тя ще стигне да изтепа между 10 и 20,000 човека, примерно. Как така никой не умря, освен котката и свинчето - от глад?

Хехехе,

отсъствието на ругатните на лъжливия троляк от темата е наистина символично.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.