Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дни след заявената подкрепа от синдикалната организация в Народния театър за протеста на музикантите от Радиото срещу недостойното заплащане на труда им, от първата трупа изпратиха до медиите официално становище, в което отричат, че цялата трупа е съпричастна с исканията на творците от БНР.

В позицията, подписана от директора на театъра Мариус Донкин, се казва, че отвореното писмо на актьори от Народния „не представлява официално институцията Народен театър и няма право да ангажира културния институт и всичките му служители с личната позиция на своите членове“.

"Твърденията, ангажиращи институцията Народен театър "Иван Вазов" с каквато и да било позиция или коментар по повод събитията, не отговарят на истината. Изпратеното до медиите отворено писмо в подкрепа на протеста е позиция на членове на Синдикална организация към КНСБ, която не представлява официално институцията Народен театър и няма право да ангажира културния институт и всичките му служители с личната позиция на своите членове.

Народен театър "Иван Вазов" настоява медиите, публикували неверните твърдения, да поместят на видно място настоящата позиция", пише Донкин.

Писмото на актьорите от синдикалната организация в Народния театър е част от вълната от подкрепа за музикалните състави на Радиото, получена както от прочути по света и у нас творци, така и от цели институции: Софийска филхармония, Ансамбъл "Филип Кутев", Камерен ансамбъл "Софийски солисти", Музикалната академия, Българската музикална асоциация, Съюз на българските композитори,  Съюз на музикалните и танцови дейци, Веско Пантелеев-Ешкенази, Васко Василев…

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.