Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коалиция „Десните“ ще бъде обявена в сряда в 13:30 часа с политическо възвание към десните избиратели. В състава й влизат партията на Надежда Нейнски „Синьо единство“, Единната народна партия (ЕНП) на Мария Капон, Българският демократичен форум (БДФ) и няколко представители на ДСБ, но в качеството си на „гражданска квота“.

Трима министри от кабинета на Иван Костов ще бъдат сред лицата на новата коалиция – Надежда Нейнски, Муравей Радев – представител на БДФ, както и Илко Семерджиев от гражданската квота.

Обявяваме се като Гражданска квота, защото не желаем да разцепваме ДСБ, но също така не желаем да завиваме наляво и да се препозиционираме в консуматорския център както Реформаторския блок (РБ),“ обясни Семерджиев пред Клуб Z.

Основтата разлика, която „Десните“ посочват между себе си и РБ, е отношението към ГЕРБ.

БСП и ГЕРБ не са единствената алтернатива и не може всички да се построяват около тях. Има трети път. Длъжни сме да дадем възможност на всички наши симпатизанти да гласуват в дясно, без да живят с усещането, че гласовете им са предвавително спазарени“, коментира Мария Капон, лидер на ЕНП.

Тези констатации съвпадат с изказаното вчера от лидера на ДСБ Радан Кънев, който подаде оставка като говорител на Реформаторския блок. Кънев обвини свои колеги в блока, че се договарят тайно с Бойко Борисов, който се превръщал де факто в лидер на Блока.

Това, което Радан Кънев казва днес, ние го казвахме още тогава, когато нас ни изключваха от Блока. Тогава той беше двигателят на този процес. Как си представя нещата той“, попита председателят на „Синьо единство“ Христо Панчугов.

„Десните“ няма да поканят Реформаторския блок за общи действия заради отношението към ГЕРБ, присъствието на Меглена Кунева, за която припомнят, че е била министър в правителството на Сергей Станишев, както и липсата на ясна и последователна позиция.

"Вчерашната изява на Радан е поредният лупинг, но ако наистина мисли това, което пише, мястото на ДСБ е при нас, а не в Реформаторския блок“, каза Семерджиев.

Бившият здравен министър бе водач на листата на ДСБ на последните парламентарни избори в Благоевград. В новата коалиция се включва още бившият бившият ковчежник на партията Юлиан Войнов, с когото Радан Кънев влезе в остър конфликт заради информацията за сметка на ДСБ в КТБ. При „Десните“ отива и Деница Сачева, която пък оглави листата на ДСБ в Хасково на последните избори.

Не вярвам в безпринципните компромиси, твърдо съм против т.нар. избор на по-малкото зло и смятам, че има какво да се предложи на хората, които не гласуват или се колебаят защо да го правят. Включвам се в коалицията с желание да работя за тях“, обясни мотивите си Сачева.

Участниците в коалицията отричат идеолог на новата формация да е Иван Костов, въпреки че неговото име се свързва с част от лицата. „Десните“ ще се обявят като „траен и отворен съюз на политически субекти с десни идеи, граждани – демократи, антикомунисти и свободни българи, готови да работят за развитието на страната ни“.

Ключови думи

Коментари

Аслан Левент

Мухахаха ... това е партията на климактеричките. А най-голямата климатеричка е крадльото Илко ... старата консерва .... :)

Гробар

Eдна торба шавливи боклуци. 0,03%.Бог да им прости.

Петър

Хайде стига вече с тези "коалицийки", стига вече с тази политика ! И на децата от целодневните детски градини е ясно, че нямате никакъв шанс да влезете в парламента. Вие не сте богоизбрани, нито единствени, нито вечни - гледайте си внуците.

Милен

Да, това е точно дефиницията на демагогия, имало трети път - ами хайде да се обзаложат с мен, давам им коефициент 100, ако следващото правителство не е нито на ГЕРБ, нито на БСП

Вяра

На тези -вяра никаква! Бившето "хубаво Наде", доктора и г-жа Капон, ортаци и с дявола ще станат, само и само да влязат в парламента!Кой слаб в политическата ориентация, кой безличен, кой свръх амбициозен - позната картинка! Не ставате, дами и господа, не ставате. Оттеглете се с достойнство - в колко избори участвахте и какъв беше резултата за вас?! Хеле пък за г-жа Капон! Каква й е партията - не знам, но предизборно винаги е много активна, само толкоз! Напинят се сега, белким хванат последния влак, но няма да стане. Само мътят водата в дясно. Предполагам, че е от глупост и болна амбиция, но може и да е по сценарий?

Гергана

Извинявайте, с кого се е коалирала госпожа Капон например, за да твърдите, че и с дявола биха влезли в коалиция? Платени писачи на ББ, не ви ли омръзна да тровите сайтовете? Бяхте по паветата месеци наред, а сега отново ще гласувате за същите крадци, които правят задкулисни коалицийки и точат от вашите пари. Срам сте за децата ви и за бъдещето на тази държава! Продажници, влезте вие в парламента, за да оправите ситуацията! На България й трябват години да си стъпи на краката и с такива като вас, затъва още повече в калта.

в 40-то Народно събравие, госпожата Капон се води "независима". Така е избрана, или в последствие е престанала да "зависи" от коалицията, чрез която е станала депутат? Не само с дявола и с всичките му роднини би се коалирала такава "политичка". И защо според вас, ББ ми диктува какво да кажа? Силно прозира комунистическата логка - щом не си с нас, значи си против нас. Всъщност и ББ е комунист - разберете се някак си ;)

Дамян

Вие говорите празни приказки и не познавате политическите платформи на хората, участващи в тази коалиция! Заради приказки от типа на "Имат шанс 0,03%" ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ И БСП, щом смятате, че те са вашата алтернатива! Палячовци, не ви е срам........

Радев

Интересно, защо когато се основа про-герберската дясна партийка "22 септември", включваща разни маргинали като Е.Михайлов, Сугарев, МИтоди Андреев и пр. убавци, нямаше подобна загриженост за единството на дясното? Сега, понеже тези нова формация се обявява срещу статуквото,включително и срещу ГЕРБ, се надига някакъв смешен вой.

АЗ

Само старите десни ли ще правите "дясното". Ако се направи по-широка коалиция, в която да влязат БДФ с Жаклин Толева, "22-ри септември" с Е.Михайлов и Сугарев, партията на Светльо Витков и още други десни партии може и да има някакъв успех, но така си е всъщност старото в ново име. И още нещо - само с реване срещу някого и нещо не става, кажете ЗА какво сте, а не против КОГО сте.

лили

Ще отклоните 10 000-на гласа от РБ...

на

Муравей Радев? Кой десен би гласувал за него? Окрадоха България, осигуриха и правнуците си с откраднатото от построеното от три поколения българи, а оставиха народа като най-бедния в Европа, безнадежден и обезверен. Най-големите грешници на прехода - за комунистите всички знаем, но тези-сините от прехода, които имаха историческата възможност да построят модерна и богата държава, а избраха да я окрадат - за тях няма прошка. Да се махат да си ядат парите някъде поне далеч от погледа на излъганите като мене десни избиратели.

3 -5 -8-

Svetlio Vitkov e zet n Brigo Asparuhov. DESNITE samo chte otcepiat glasove ot RB.niama hora zad tiah.Zapochvam da mislia che se pravi narochno vsichko tova za da ne vleze RB.Dalgata raka na DS

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.